RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du retter skytset feil vei, Odden!

Sigbjørn Odden, BU-representant for Høyre i Nordstrand, har gått kraftig ut mot kriteriesystemet for overføring av midler fra Oslo Kommune til bydelene. Hans hovedpoeng er at Nordstrand bydels problemer skyldes at Nordstrand får for lite penger fordi Østensjø får for mye. Han viser til at Østensjø har råd til sju utekontakter og fem ungdomsklubber, mens Nordstrand kanskje må legge ned sin ene ungdomsklubb og si opp sine tre utkontakter.

Jeg synes ærlig talt Sigbjørn Odden bør rette skytset andre veier enn mot sin nabobydel. Vi er alle klar over at bydelsøkonomien er for trang. I Østensjø bydel har vi lagt ned 70 stillinger i løpet av en kort periode, og dette er selvfølgelig ikke en prosess som har vært lett. Bydel Østensjø har likevel prioritert å skjerme de forebyggende tiltakene, og dette har vi gjort fordi vi tror det sparer bydelen for større utgifter på sikt. Samtidig har vi, i motsetning til bydel Nordstrand, også klart å drive bydelen etter de budsjettene som er vedtatt.

Politikerne i bydel Østensjø har også klart å være offensiv på områder som er viktige for innbyggerne våre, men som ikke belaster våre budsjetter i vesentlig grad. Jeg kan bare nevne barnehagesatsningen vår. Østensjø har enda ikke full barnehagedekning, men vi har 189 færre på venteliste i år enn i fjor, og vårt mål er å ha full dekning i løpet av 2006. Midlene til satsningen er øremerket og går ikke ut over våre vanlige budsjetter, her er det bare administrativ kapasitet og stå på-viljen som avgjør. Hva gjør Nordstrand her? Jo, Høyre og Fremskrittspartiet i Nordstrand ser på barnhagene utelukkende som en utgiftspost, og planlegger å spare penger gjennom å selge sine barnehager. Dette er for meg helt uforståelig all den tid bygningene faktisk ikke tilhører bydel Nordstrand, men Omsorgsbygg. Andre ekstrasatsninger Østensjøs politikere har tatt initiativ til er Kulturbydelen Østensjø og Rasismefri Bydel.

Jeg har likevel stor forståelse for at Nordstrand er i en vanskelig situasjon. Bydelene har blitt sulteforet i en årrekke, og Nordstrand har ikke taklet omstillingene. Det hadde imidlertid vært bedre om Sigjørn Odden hadde stått sammen med nabobydelen og gitt beskjed til Oddens partikamerater i byrådet om at bydelene trenger større rammer. Heldigvis vil den rød-grønne regjeringens budsjett lette situasjonen noe, men Odden ville løse mange av problemene i sin bydel dersom SV-Ap-forslaget om å innføre eiendomsskatt fikk støtte fra Oddens eget parti.

Hanne Eldby
Østensjø SV

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere