*Nettavisen* Nyheter.

Du ser dem på scenen

Men en dag håper Jørgen Sebastian Fjellheim og Emil Andreas Haug på hovedrollen. foto: elisabeth c. wang

Emil Andreas Haug (11) og Jørgen Sebastian Fjellheim (10) har allerede blitt gjenkjent på trikken. Kanskje ikke så rart. De spiller på Nationaltheatret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men en dag håper Emil Andreas Haug og Jørgen Sebastian Fjellheim på hovedrollen. foto: elisabeth c. wang

KORSVOLL: Det er klart det er gøy, når vi sitter i kantinen og ser alle skuespillerne sitte på samme sted. Det er jo folk vi har sett på TV, men ikke i virkeligheten før, smiler Emil.

Roser og godteri

Begge guttene innehar rollen som "Morten", sønn av Mads Ousdal, i stykket "En Folkefiende" på Nationaltheatret. På premieren 3. september stod en noe spent Emil og fremførte sine replikker foran en fullsatt sal.

Farmor og farfar satt i salen og så på meg, så det var veldig hyggelig. Og etter forestillingen var det fullt av både roser og godteri på rommet, sier han.

Konflikten

I "En folkefiende" fra 1882 sparker Ibsen hit og dit, og tar et oppgjør med alle maktgrupperinger og politiske partier i sin samtid. Historien bygger på Tomas Stockmann som er tilsynslege ved et nybygget kurbad i hjembyen. Broren Peter er styreformann og byfogd, og en av byens ledende menn. Når Stockmann finner ut at vannet er giftig og helseskadelig, ser han for seg at hele byen vil takke ham for oppdagelsen. Men med broren i spissen tiltar motstanden: Å bedre forholdene vil koste millionbeløp, og i verste fall må badet stenge.

Vi har ikke lest boken ennå noen av oss, og faktisk heller ikke sett hele teaterstykket fra salen. Men det siste skal vi nok snart gjøre noe med, sier Jørgen.

Hovedrollen

For øyeblikket drømmer de begge om selv å spille hovedrollen i et teaterstykke. Og begge synes det er litt stas å kalle Mads Ousdal ("Thomas Stockmann") pappa.

Vi skal ikke si mer enn fire, fem setninger, men vi er ganske mye på scenen likevel. Og bare for å si det; Det blir ganske varmt i de klærne vi skal ha på oss når scenelyset treffer, ler Emil.

Stor stas

I klassen har gutta allerede blitt populære. Og stadig får de spørsmål om de ikke kan fremføre replikkene sine. I hvert fall én.

De synes vi er flinke når vi spiller skuespill på skolen og at det er litt kult at vi spiller på Nationaltheatret. Men det synes jo egentlig vi også, avslutter kameratene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.