Du trives bedre i Groruddalen

De områderettede tiltakene i Groruddalen har gitt resultater. Det mener Husbanken.

De områderettede tiltakene i Groruddalen har gitt resultater. Det mener Husbanken. Foto: arkivfoto

De områderettede tiltakene i Groruddalen har gitt resultater. Det slår en fersk rapport fast.

GRORUDDALEN: – Jeg er godt fornøyd med at de som bor i Groruddalen opplever utviklingen som positiv, sier kommunalminister Liv Signe Navarsete.

Les også: Ammerud-beboere slakter Frp-forslag om riving

Hun bygger uttalelsen på en fersk rapport Husbanken har fått utført. Rapporten viser at de områderettede tiltakene i Groruddalen har gitt resultater. Både i form av fysiske og sosiale tiltak.

Videre sier rapporten at områdeløftet har hatt god innvirkning på folks hverdagsliv og deres oppfatning av hvordan det er å bo i Groruddalen. Samtidig slås det fast at satsingen ikke endrer på de store og grunnleggende utfodringene som er knyttet til dårlige levevilkår og miljø.

Les også: Mener Frp fornærmer groruddøler

215 millioner

Denne felles satsingen på Groruddalen fra Oslo kommune og regjeringen har fra 2007 og fram til i dag gitt 215 millioner kroner områderettede tiltak, bomiljøtilskudd og utvikling av attraktive møteplasser.

Blant annet er Veitvetparken rustet opp og badeplasser etablert. Flere områder har også fått egne nærmiljøsenter.

Les også: «Unnskyld» holder ikke

– Husbanken har en sentral og viktig rolle for igangsetting, gjennomføring og ferdigstilling av områderettede tiltak. Deres erfaring fra Grroruddalen blir viktig for at en liknende satsing i Bergen skal bli vellykket, sier Navarsete.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.