RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dugnad for jubilanten

Denne uken skal det markeres 5-årsjubileum i Mortensrud kirke. Lørdag var det dugnad der for alt skal være i orden hos jubilanten.

Mortensrud: Og det var oppgaver for alle. Kirkebenker skulle støvsuges og vaskes, bord og stoler trengte en rengjøringsrunde både i kirken og menighetssenteret, klokketårnet hadde absolutt behov for et strøk, og et billass med subus skulle spres på parkeringsplassen. Og ikke minst skulle søppel plukkes - både på kirkens eget område og langs Helga Vaneks vei. Av det som ikke kom på søppellasset, men i stedet ble overlevert til politiet, var to bilskilt som lå langs veikanten.

Kirken vår er jo ikke gammel, men det er viktig med vedlikehold, sa Helge Strømme. Han svingte beiskosten på klokketårnet. Egentlig burde vi vært helt til topps, men det er så høyt at vi ikke får lov.

Og best er det at han ikke faller ned og ødelegger seg for da blir det problemer for detb populære kirkebandet Morten Ruds som han spiller i.

Knut Brudeli finner frem skrutrekker for å få på plass askebeger og søppelkurv mens andre styrer trykkspyler og river med sikker hånd.

Inne har Reidun Nord-Varhaug en stor jobb med å få kirkebenkene rene mens en gruppe sørger for at kjøkkenet og cafeen fremstår etter hygieneforskriftene for serveringssted.

20 og 5 år

Mortensrud menighet har vært i virksomhet i 20 år - fra 1987. Men det tok tid å få kirken på plass. Derfor var det stor glede da den ble vigslet for fem år siden. Ikke en plass var ledig da biskop Gunnar Stålsett kunne gratulere menigheten med egen kirke etter at de i mange år hadde holdt til i "Mortensrudomen" på Lofsrud skole.

Markering

Jubileumsmarkeringene begynner med konsert i kirken onsdag kveld ved Iver Kleive og Knut Reiersrud som trakterer strengeinstrumenter og kirkens nye elektroniske orgel.

Så blir det hvilepuls i jubileumsdrakt - en festkveld for ungdom og andre på torsdag kveld og deretter familiedag på lørdag. Denne dagen avsluttes med konsert ved Oslo Soul Children.

Festgudstjenesten søndag formiddag har stikkordet Glede, og her medvirker alt av kor, band og kirkens prester. Denne gudstjenesten etterfølges av kirkekaffe. Og så rundes det hele av med jubileumsfeiring for seniorene på torsdag 3. mai hvor det blir omvisning i kirken ved Stig Fossum som kan alt om kirken. Han var nemlig både leder av menighetsrådet og byggekomiteen og har full oversikt over hele tilblivelsen.

Mortensrud kirke har høstet stor anerkjennelse arkitektonisk, og mange har besøkt den ved de forskjellige arrangementene opp gjennom de fem årene. Nå fremstår den i festdrakt.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere