RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dugnad for nedleggelse


– Jeg håper vi får beholde Geitmyrsveien barnepark og det mangfoldet denne bydelen har idag, sier foreldrerepresentant Jenny Westad (lengst til Høyre).
– Jeg håper vi får beholde Geitmyrsveien barnepark og det mangfoldet denne bydelen har idag, sier foreldrerepresentant Jenny Westad (lengst til Høyre).
Foreldrene i Geitmyrsveien barnepark har jobbet på dugnad for å sikre fremtidig drift. Nå foreslår bydelen å legge ned parken.

GEITMYRSVEIEN: Historien gjentar seg for foreldre med barn i Geitmyrsveien barnepark; i år som i fjor foreslår bydelsadministrasjonen å legge ned parktilbudet.

Forslaget om nedleggelse kom som et sjokk på foreldrerepresentant Jenny Westad.

Har ikke fått beskjed

– Informasjonen fant jeg tilfeldigvis på bydelens nettside og jeg informerte parklederne som heller ikke hadde fått noen beskjed fra administrasjonen, sier hun.

Hun stiller seg helt uforstående til forslaget fra administrasjonen.

– Geitmyrsveien er den parken som har hatt mest belegg gjennom de siste årene, dener selvfinansiert, har 40 prosent større ute- og lekeområde enn Stensparken, og har flest lekeapparater, sier hun.

Feil i saksfremstillingen

I saksfremstillingen heter det blant annet at ute- og lekeområdet trenger oppgradering.

– Det er direkte feil, sier Westad og fortsetter: – Vi foreldre har selv gjort arbeidet vi fikk tillatelse til å gjøre av Omsorgsbygg, forteller Westad.

Omsorgsbygg bistod foreldrene med det øvrighe arbeidet for å sikre at barnehagen tilfredsstilte kravene om helse, miljø, og sikkerhet (HMS).

– Allikevel har ikke barnehageseksjonen bedt bydelsoverlegen om nytt tilsyn for godkjenning etter at avvik fra forrige tilsyn er blitt lukket, forteller Westad.

Hun forteller også at barnehageseksjonen har fortalt flere foreldre at parken skulle legges ned til jul.

Bydelen trekker også frem at at de nærmer seg full barnehagedekning, og at det derfor ikke er behov for to barneparker.

– Jeg vet det er flere som ikke nødvendigvis ikke ønsker å sende barna sine i barnehage før de har blitt eldre, sier Westad, som selv har to sønner i parken, på henholdsvis to og halvannet år.

Flere av foreldrene i Geitmyrsveien har takket nei til barnehageplass i Adamstuen barnehage.

– Vi som har barn i barneparken, vet hvilket fantastisk tilbud dette er for barna, og den beundringsverdige innsatsen de ansatte som arbeider her gjør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere