RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Duket for ny kamp

Den som trodde at slaget om Storebrandtomten var over må tro om igjen. Etter å ha vært på befaring på Storebrandtomten er det ikke tvil om at man står overfor en ny kamp om tomten, som naboene vant mot Naturbetong i forrige runde. Den gang var byggeplanene av en helt annen størrelse og karakter enn nå. Naturbetongs datterselskap har lagt seg på en mer moderat linje med blokker på tre etasjer, men dette er ikke nok for naboer og lokalpolitikere. Naboaksjonen viser til at en stor del av tomten hører inn under reguleringsbestemmelsene i småhusplanen og stiller seg også helt uforstående til at plan- og bygningsetaten ikke ser at området rundt er et homogent småhusområde. De mener at Naturbetong må ta hensyn til dette og planlegge med to etasjer i henhold til småhusplanen.

På den annen side er behovet for barnehager og skole stort i bydelen. Bydel Vestre Aker avviser reguleringsforslaget og vil ha ny ungdomsskole og barnehage på tomten. Dette er en av de ytterst få ubebygde tomtene i bydelen som egner seg til formålet. Dette har naboene også stilt seg positive til. I tillegg kommer behovene til Holmenkollen Tennisklubb. Klubben trenger sårt en innendørs hall og gjennom avtalen med Naturbetong har de sikret klubben økonomiske muligheter for å bygge en hall. Hvis dagens utbyggingsforslag blir gjennomført i sin helhet vil klubben bli tilført 20 millioner kroner. Det er riktignok et aber knyttet til avtalen, som får naboene til å se rødt. Klubben har undertegnet en lojalitetserklæring hvor de etter instruks fra utbygger skal fronte og fremme utbyggers interesser. Det ser ikke pent ut når tennisklubben taler varmt for et utbyggingsforslag. Mange vil nok mene at lojaliteten også må knyttes til nærmiljøet forøvrig.

Saken går nå videre til byutviklingskomiteen før den kommer opp i bystyret på nyåret. I forrige runde fant FrP og Ap hverandre i støtten til utbyggingsforslaget. Den gangen var det RVs ene stemme som ble avgjørende. Nå gjenstår det å se om naboaksjonen og politikerne i Vestre Aker igjen kan overbevise representantene om at også dette utbyggingsforslaget er for galt. Ullern avis/Akersposten har forøvrig stor sympati for Holmenkollen Tennisklubbs behov. Det er i det hele tatt en vanskelig sak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere