Duket for Oslo-omkamp om tigging

VIL VURDERE FORBUD: Nå som regjeringen har trukket tiggeforbud-forslaget, uttaler Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland (H) at det er naturlig at Oslo kommune ser på saken på nytt.

VIL VURDERE FORBUD: Nå som regjeringen har trukket tiggeforbud-forslaget, uttaler Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland (H) at det er naturlig at Oslo kommune ser på saken på nytt. Foto: Terje Pedersen

Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland (H) er overrasket over Senterpartiets helomvending i saken om et nasjonalt tiggeforbud. Nå kan temaet på nytt havne i lokalpolitikernes hender.

05.02.15 18:32

– Vi har avventet en lokal behandling av tiggeforbudet, da det uansett skulle bli behandlet i Stortinget. Nå som forslaget er trukket tilbake, er det naturlig at Oslo kommune ser på saken på nytt. Hvor fort det vil skje, og i hvilken form, er det for tidlig å si, sier Røsland til NTB.

Torsdag trakk regjeringen forslaget om et nasjonalt tiggeforbud etter at det ble kjent den ikke har tilstrekkelig støtte for forslaget på Stortinget.

Tiggeforbud har vært et følsomt tema i Oslo bystyre, der Høyre har vært for, mens partnerne KrF og Venstre er imot.

– Jeg er overrasket over at Senterpartiet trakk støtten, ettersom de har programfestet tiggeforbudet. Dette får bli en sak mellom Sp og deres velgere, sier Røsland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.