RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dukker for store og små


Svein Gundersen og dukkespiller Marianne Edvartsen lover mye moro for store og små under Fri Figur Festivalen. 
FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Svein Gundersen og dukkespiller Marianne Edvartsen lover mye moro for store og små under Fri Figur Festivalen. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Tror du at dukketeater bare er for barn, har du misforstått. Fri Figur Festivalen viser deg mer enn gjerne hvorfor.

TORSHOV: – Det er mange som tror at dukketeater bare er for barn. Med Fri Figur Festivalen prøver vi å vise bredden vi har innen norsk figurteater, sier Svein Gundersen, leder for UNIMA-Norge og figurteaterfestivale som går av stabelen på Trikkestallen førstkommende onsdag.

Sammen med Oslo Nye Teater og Bydel Sagene setter UNIMA opp alt fra små enmannsforsetillinger til større og mer spektakulære show i perioden 5. til 9 mai.

– Vi har mest fokus på norske aktører i denne festivalen. Teatret Vårt fra Molde setter opp «Taremareby», Dårekisten Teater spiller «Prinsessen på erten» og Hordaland Teater setter opp «Konserten». I tillegg krydrer vi festivalen med noen innslag fra utlandet, nærmere bestemt Polen, forteller Gundersen.

Norgespremiere

Foruten Trikkestallen, viser Fri Figur Festivalen også forestillinger på Riksteatret i Nydalen og Oslo Nye Teater i Rosenkrantzgate. På Riksteatret lørdag blir det Norgespremiere på Teatr Groteska sin forestiling «Hommage a Chagall».

– Dette er en forestiling uten ord, inspirert av livet og kunsten til Marc Chagall som absolutt er verdt et besøk. Ellers har vi også en premiere på Oslo Nye med Erlend Loes «Kurt koker hodet» lørdag klokka 17. Den er nok populære både blant store og små, sier Gundersen.

Prisutdeling

Festivalen avsluttes neste søndag med utdeling av Birgit Støm-prisen til den av de norske forestillingene juryen likte best.

– I tillegg til å spille for publikum er festivalen også en arena der vi kan møtes og se hverandres forestillinger. Dette er vår måte å si fra på en kunstnerisk måte at vi eksisterer, sier Gundersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere