RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dukketeater med mye attåt

Noen timer midt på dagen er det hyggeligste hjørnet av Frognerparken den lille plassen mellom tennisbanene og Frogner Stadion. Der ligger det nemlig et lite, rødt hus.

Frognerparken: Det er fem år siden Anne Stray for først gang spilte dukketeater for barn i den mikroskopiske, røde bua. I vinter ble den bygget ut og doblet arealet til ca. 20 kvadratmeter, finansiert av Frognerparkens Venner.

Det er utrolig deilig å ha fått så mye plass! Jeg skjønner egentlig ikke hvordan det var mulig med både dukketeater og verksted med 20 barn slik hytta var før. Nå slipper jeg å lempe ting ut og inn hele tiden, og jeg kan boltre meg med mer rekvisitter og større dukker, sier Anne Stray.

Hun er strålende fornøyd med samabeidet med Frognerparkens Venner. Lokalavisen er spent på hvordan det blir å overvære forestilling og dukkeverksted sammen med ca 20 barn og fem-seks andre voksne det kan muligens bli noe klaustrofobisk?

En kiste full av smakebiter

Forestillingen heter "Den magiske kiste", dagens publikum består hovedsaklig av barn fra Oddenskogen barnehage på Høvikodden. De har mistet den yngste avdelingen ett eller annet sted på ferden fra Bærum, så det blir litt venting før Anne kan sette i gang. Det er overraskende god plass til oss alle det hjelper selvsagt at majoriteten bare er rund meter'n.

Anne har barnas totale oppmerksomhet fra første stund. Hun er fysisk synlig på senen nesten hele tiden, og er med stemme om mimikk veldig fasinerende sammen med dukkene. Kisten inneholder smakebiter fra kjent og kjær barnelitteratur, her baker Smitt og Smule kake, Nasse finner en skatt, og Den lille Prinsen reiser fra klode til klode og lar oss få være med.

Anne bruker både fingerdukker, hånddukker og marionetter, og de er fantastisk flotte. Skjønnest av alle er Den Lille Prinsen. Når denne sarte skapningen tar turen rundt i "salen" for å gi barna (og de voksne) en klem, er stemningen virkelig magisk.
Og når Geografisten, som reiser rundt i en klode, til slutt har opprop og kan navnene på alle i "salen", er stemningen på topp. Og enda er det mye i vente!

Ekstraservice

Jeg jobber hele tiden med at forestillingene skal være inkluderende, og at kommunikasjonen skal gå begge veier. I den forbindelse er det veldig ok å ha et dukkeverksted etter forestilingen, det blir en myk avrunding på det hele, og barna får et håndfast minne med hjem. Og når man først setter seg ned rundt bordene, er det jo hyggelig å servere noe godt!

For hos Anne er det virkelig service. Sandelig er ikke sjokoladekaken til Smitt og Smule ferdig, saft, kaffe og te likeså. Et av barna fra Oddenskogen barnehage har melkeallergi, men Anne har selvfølgelig en trygg kake på lur. Snakk om rutine og omtanke!

Joda, jeg legger mye tid og arbeid i å gi det jeg føler er kvalitet, i alle ledd. Det er klart det tar tid å gjøre istand hårsveiser og sløyfer til 25 tresleivdukker pr. dag, samt å bake, vaske opp og forberede nye forestillinger. Men dette er så utrolig moro! Jeg har spilt dukketeater med Riksteatret i 25 år, så det er jo dette jeg kan og vil holde på med. Dette med "ekstraservicen" med servering var nok noe jeg følte jeg burde by på siden fasilitetene ellers var så som så de første årene. Og det er jo så hyggelig å by på noe ekstra og uventet!

Tidkrevende hemmelighetI

I Juleforestillingen min, som heter "Nissens hemmelighet", har jeg dratt det litt vel langt, i hvert fall i følge min mann. Han synes denne " hemmeligheten" preger livet vårt i vel stor grad i desember og januar.

Lokalavisen, som kjenner "hemmeligheten", kan faktisk forstå Annes mann. Men vi røper ingenting, tar bare av oss hatten for arbeidet som legges ned i forestillingen.

Anne Stray har spilt "Den magiske kiste" i hele juni, og spiller den også fra 8. - 16. juli. I begynnelsen av august regner hun med å være klar med "Molly og Molefunken". Så er planen en høstforestilling før "Nissens hemmelighet" spilles i desmeber og første del av januar.

Forespørsler og bilettbestilling gjøres til Anne Stray på tlf. 92 82 15 75.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere