*Nettavisen* Nyheter.

Dum Dum Boys til Grorud pukkverk

Om drøyt tre uker kan du gjøre deg klar for tidenes konsertopplevelse i Groruddalen. Dum Dum Boys kommer til det nedlagte pukkverket ved badedammen på Grorud.

GRORUD: I tillegg til Dum Dum Boys kommer TNT, Wig Wam og mange andre spennende artister. Rune Madsen spår at årets GranittRock blir en heftig opplevelse. Han er naturlig nok ekstra godt fornøyd med å få Dum Dum Boys på scenen. Gruppa bak hitlåter som "Splitter Pine" og "Enhjørning" drar igang gitarene på fredagskvelden. - Det er helt utrolig. Dum Dum er Norges desidert beste rockeband. Ta med unga, så de får oppleve en skikkelig rockekonsert, oppfordrer han.

8. og 9. september

Rune Madsen er primus motor bak GranittRock som arrangeres på andre året. I fjor ble det rigget opp scene mellom blokkene på Ammerud, hvor Madsen selv vokste opp. I år måtte man finne ny konsertarena på grunn av barnehagebygging. Et nedlagt pukkverk pekte seg ut som egnet konsertarena.
- Dette blir jo det framtidige Arena Lillomarka og garantert Oslos beste utendørsarena. Dette blir sinnsykt bra, sier Madsen som håper arenaen "tar over" for Valle Hovin.
Listen over artister begynner virkelig å ta form. Madsen er stolt av at styret i GranittRock har klart å få Dum Dum Boys opp til steinbruddet.
- Hvordan fikk dere bandet til å komme?
- Frank Larsen i styret kjenner gutta veldig godt. Jeg har ikke selv snakket med bandet, men jeg tror de gleder seg til dette, sier Madsen som kan skilte med enda flere artister som bør trekke publikum opp i Lillomarka 8. og 9. september. Mange vil glede seg over at 80-talls heltene TNT kommer. Vinny fra Paperboys deltar på deres største hit noensinne, 10.000 Lovers. Glamrockbandet Wig Wam vil antakelig begeistre den yngre delen av publikum. I samme kategori kommer Håkon Njøten fra Idol 2004.
- Vi har masse spennende artister. Asgeir, "sjefen over alle sjefer", holder et eget show for de minste. Et annet kjent navn er Christian Ingebritsen, reklamerer Madsen.

Lei negativ omtale

GranittRock ble startet opp av gutter som var lei av å lese i pressen om hvor ille det sto til i Groruddalen.
- Vi bestemte oss for å vise fram det positive ved Groruddalen. Her kan du gå rett inn i marka og flere badevann, forteller han.
De fleste aner trolig ikke engang hvor konsertarenaen er. For den som er litt kjent er det bare å kjøre Bergensveien opp til badedammen på Grorud, vis a vis Steinbruvann. Fra den innerste parkeringsplassen er det bare å snu mot venstre å gå 50 meter innover en liten avstikker inn i skogen. Der åpenbarer det seg et digert, nedlagt pukkverk.
- Problemet vårt er beliggenheten. Ingen har vært her før. Selv folk som bor her og går jevnlig i området, vet ikke folk hvor det ligger. Men dette er et sted hvor folk må venne seg til at det skjer noe. Jeg tror folk vil synes det er dødskult når de ser hvor svært dette er. Her kan du ta et avbrekk og stikke bort og grille eller bade, fortsetter Madsen.

Barnevennlig profil

Den rødgrønne regjeringen bevilget nylig 100.000 i støtte til GranittRock.
- Vi er kjempeglad for støtten. Vi får også litt støtte fra bydel Grorud, samt andre sponsorer. Oslo Vei og OBOS støtter opp bra, forteller Madsen.
- Frykter dere ikke at markedet er mettet?
- Helt klart. Men vi sikter oss inn mot hele familien. Her får du musikken helt gratis. Uten de store bandene uteblir også folk. Kanskje vi nå kan revitalisere Groruddalen med GranittRock, spår Madsen.

10.000 per dag

Madsen har ambisiøse mål om en kraftig overskridelse av fjorårets konsert, da det kom 2-3.000 mennesker.
- Vi får inn 40.000 her. Jeg tror i hvert fall det kommer 10.000 per dag. Kult om det kommer 15.000 bare fra vestkanten, avrunder han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.