Gå til sidens hovedinnhold

Dumme dogfights

Luftkampene er vesentlige i flyspill. Da blir det dumt når de ikke fungerer.

SPILLVERKET.NO: Forgjengeren, Tom Clancy's HAWX, hadde en historie som var omtrent like spennende som Snorre-sagaen baklengs. Spillet hadde sine øyeblikk med moro, men også sine momenter av ren og skjær frustrasjon.

Anmeldelse: Tom Clancy's HAWX - Luftakrobatikk i kraftig turbulens

Mottagelsen var generelt laber over hele fjøla, men tydeligvis mente Ubisoft at konseptet var verdt å satse videre på. Bare et drøyt år senere har nemlig oppfølgeren ankommet, Tom Clancy's Hawx 2.

Denne gangen har utviklerne heldigvis tatt til vettet. Det vil si, de har for en gangs skyld basert historien på universet til forfatteren bak tittelnavnet. Nemlig Tom Clancy.

Har de så klart å gjøre en liten spurv til en majestetisk hauk?

Det viktigste svikter

Njei. En illsint måse derimot. Hawx 2 går langt i å rette på feil fra forgjengeren, både hva historie, stemmeskuespill og flyegenskaper angår.

At spillet attpåtil byr på flere spennende oppdrag litt utenfor hva man kan anse som forventet, er et absolutt pluss.

Fremgangen blir dessverre spolert av at spillet snubler nokså kraftig på dets viktigste element, nemlig dogfights-ene/luftkampene.

Om et jagerfly-spill ikke klarer å få til essensen av hva folk forbinder med jagerfly, nemlig Tom Cruise i heftige luftkamper sammen med Iceman - altså adrenalinpumpende action - hva er da igjen?

Her finner du alle våre anmeldelser

Bergens av god flerspiler

Hawx 2 berger seg altså på at det tilbyr en del alternative oppdrag, og for øvrig en kurant flerspiller.

I flerspilleren er det nemlig ingen som på død og liv må leke sisten, derimot er det noen som bare vil skyte deg ned. Og da åpner Hawx 2 seg betydelig.

Hawx 2 er en god oppfølger og et godt spill, men mangler fortsatt en del detaljer og finpuss før det virkelig strekker seg opp blant de store titlene.

Les hele anmeldelsen av Tom Clancy's HAWX 2 på Spillverket.no

Les også disse sakene:

Anmeldelse: Halo: Reach - En bunnsolid avslutning

Test: Playstation Move - Presisjonen imponerer

Nintendo 3DS' slippdato trolig lekket

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året