RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dumper snø i skolegården

Snødeponier finnes over store deler av Groruddalen. Her er det dumpet snø i skolegården på Tveita skole.

Tveita: Vinterens snømengder har overgått de flestes forventninger. Snøen måtte måkes fra gatene og dumpes på nye steder der store snøfjell ikke vil være i veien for fotgjengere eller bilister. Ikke alle steder egner seg like godt for snødumping. Foreldre ved Tveita skole reagerer på dumpingen i skolegården.
- Snøen som dumpes her ser ikke ut. Jeg vet ikke om snøen er helsefarlig, men tror ikke at man burde ta sjansen likevel ved en skole, sier en av foreldrene ved skolen, som ønsker å være anonym.

Lekeplass

Det provisoriske snødeponiet i skolegården til Tveita skole ligger i et område av der barn fra de laveste trinnene ofte leker. Det irriterer foreldrene.
- Det kan da umulig være sunt for barn å leke i denne snøen. Jeg vet ikke hvem har dumpet snøen her og hvem har gitt tillatelse til det, men dette er ille, sier en småbarnsforelder. Etter mildværet de siste dagene begynte snøen å smelte. Alt som var i snøen ble mer og mer synlig.
- Vi har begynt arbeid med å fjerne den forurensete snøen fra skolegården, sier fungerende rektor ved Tveita skole, Birgit Larsplass.

Bekymret

Den sterkt forurensete snøen kommer fra parkeringsplassen til Tveita senter. Skolen eier fem parkeringsplasser rett ved senterets parkeringsplass. Ifølge avtalen skulle snøen som måkes fra de fem plassene dumpes i et område av skolegården der barna ikke lekte. En dag ble all snøen fra hele parkeringsplassen dumpet i skolegården.
- Vi på skolen reagerte sterkt da vi fikk et lass med møkkete snø lempet inn i skolegården. De som skulle måke utenfor Tveita senteret har ikke overholdt avtalen med skolen, sier Larsplass.
Hun sier at forelderen som tipset Lokalavisen Groruddalen har observert riktig.
- Vi har ikke mottatt noen klager fra foreldre om denne snøen, men skolen selv er bekymret. Derfor jobber vi med å bli kvitt den så fort som mulig, sier Larsplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere