RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dumper snø på Ellingsrud

Ved parkeringsplassen i Mariholtveien har entreprenøren Mesta plassert mye av snøen de freste i forrige uke. – Ikke et av de angitte stedene, sier Samferdselsetaten.

Ellingsrud: Forrige mandag ble store deler av området rundt brøytet og frest for snø, men fulle snødeponier skaper midlertidige lagringsplasser.

Utkanten av parkeringsplassen i Mariholtveien er én av dem.

FLERE STEDER I BYEN HAR SAMME PROBLEM. LES OGSÅ: Legger seg flate etter snødumping

Flere lass

– Vi bruker entreprenøren Mesta, og de har nok tatt seg litt for mye til rette akkurat her, sier Områdeansvarlig Nord i Samferdselsetaten, Even Aasgaard.

Han mener at i dette tilfellet ville bilene ha frest ut til kanten uansett – noe som ville forårsaket liknende hauger – men at det er mulig man har brukt det til å dumpe flere lass med ekstra snø.

Fulle deponier

De godkjente deponiene på Åsland og Hasle er allerede fulle, og nå har Samferdelsetaten ordnet med fire ekstra plasser man kan bruke dersom det kommer enda mer snø.

Dette området ved parkeringsplassen er ikke et av dem. I forrige uke ble det bestemt at nå skulle fresinga stoppe, men Aasgaard opplyser at de likevel skal fortsette en uke til.

– Vi skal frese maksimalt ut i kantene der det er mulig, og selv om snøen ser skitten ut, mener vi at det ikke er fare for noe forurensning, sier Aasgaard.

Får reaksjoner hele tiden

Han mener at det ikke er noe nytt at midlertidige deponier brukes når de store er fulle. Likevel er han godt vant med reaksjoner fra publikum.

– Det er klart vi får reaksjoner, men vi er vant med det, sier han.

Samtidig presiserer han at eventuelle ødeleggelser kan erstattes etter befaring når snøen forsvinner helt.

– Har gått tålelig bra i år

Det er den samme historien hvert år. For mye snø, og ingen ledige snødeponier.

Denne midlertidige plasseringen er nødvendig for å kunne fjerne snø fra veiene til beboerne, og Aasgaard mener de forsøker å gjøre det beste for dem.

– Det er alltid for mye snø, men vi forsøker å gjøre det beste for beboerne, men det er klart det er de som får belastningen av brøytingen hvis vi måker inn i hagene deres, sier han.

– Det kan være at de har plassert noen ekstra lass med snø akkurat der, selv om det ikke er et av de angitte stedene for snølagring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere