RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vakkert? Dette synet møtte Bjørndal-kvinnen Heidi Gamst Askelien da hun var på tur med hunden i forrige uke. alle foto: heidi gamst askelien
Vakkert? Dette synet møtte Bjørndal-kvinnen Heidi Gamst Askelien da hun var på tur med hunden i forrige uke. alle foto: heidi gamst askelien Foto: ALLE FOTO: HEIDI GAMST ASKELIEN

Dumpet i turområde

slik så det ut da Bjørndal-kvinnen Heidi Gamst Askelien gikk tur i forrige uke – noen hundre meter unna Grønmo gjenvinningsstasjon!

BJØRNDAL/KLEMETSRUD: Senger og en sofa. Vaskemaskin, store mengder papp og sekk på sekk med avfall.

Det er bare noen av motivene Gamst Askelien fanget opp med mobilen da hun i forrige uke var på tur med familiens firbeinte venn.

Les også: Dumpet søppel – måtte rydde selv

Det aller pussigste er kanskje når Gamst Askelien forteller hvor bildene er tatt:

– Noen hundre meter unna

– En del av dette ligger rett ved Seterbråten skole, ikke langt unna rundkjøringen der biler kan snu i enden av veien. Grønmo ligger noen hundre meter unna, sier Gamst Askelien.

Les også: KOMMENTAR: «Vi må bli mer stolte av byen vår»

Med tanke på størrelsen på noe av avfallet, har altså trolig folk fraktet sakene i bil, latt være å stikke innom gjenbruksstasjonen rett bortenfor og heller dumpet sakene i naturen.

Må ha kommet med bil

– Det ser nesten sånn ut. Disse sengene og sofaene er jo så store ting og er blitt kastet såpass langt fra boligområder at de nesten må ha blitt fraktet med bil. Det virker litt rart - på Grønmo er det jo helt gratis.

Gamst Askelien opplyser at det ikke er første gangen hun har kommet over søppeldumping i disse områdene.

– Nesten litt sjokkert

– Jeg blir veldig trist og nesten litt sjokkert når jeg ser slikt. Det er synd at man ikke har mer respekt for naturen. Og det er tydeligvis ikke bare ett menneske som gjør slike ting, sier Gamst Askelien.

Les også: Abdul rydder skolegården i skjul

– Jeg mener noen holdningsendringer må til. Den gangen jeg gikk på skolen, ryddet alltid klassene skolegården på omgang. Når man må gå rundt i skolegården og plukke søppel, tenker du deg om før du kaster noe en annen gang, mener hun.

Bjørndal-kvinnen roser for øvrig Oslo kommune for rask reaksjon etter at hun postet bildene på bymiljøetatens hjemmesider.

– Jeg fikk faktisk raskt svar om at de skulle sende Rusken dit, sier hun.

Les også: Oslo er en søppelby

Helt gratis

Dersom søppelsynderne ser denne siden, kan det herved minnes om at det på Grønmo gjenbruksstasjon er helt gratis å levere inntil tre kubikkmeter levert med bil som har en totalvekt inntil 3500 kilo.

Det er riktignok litt mer jobb på Grønmo enn de som har kastet fra seg i naturen har vært villige til å gjøre: Kundene på Grønmo må nemlig selv tømme avfallssekker og kaste innholdet i rett container, og gjenbruksstasjonen oppfordrer til å sortere avfallet før man kommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere