*Nettavisen* Nyheter.

Dundrende P-nei på Røa

Farlig latskap: Denne parkeringsvanen blant T-banetrafikkanter skaper problemer ved Røakrysset Foto: Cathrine Brynildsen

Bystyret vil innføre beboerparkering over hele byen. – Mot sin hensikt, mener styreleder i Røa Vel, Anders Moland.

RØA: Beboerparkering ble innført som et prøveprosjekt for tre år siden, for å sikre boligeieres adgang til offentlige parkeringsplasser i sitt nærområde. I et høringsnotat foreslår bystyret å gjøre ordningen permanent. Nå reagerer lokalmiljøet på Røa, og kaller det et tiltak for å hindre parkering.

Skaper problemer

– Vi som bor her har egne parkeringsplasser på eiendommene. En slik løsning vil bare være en belastning for gjesteparkering og annen utkjøring for korte perioder, sier Moland.

Han mener tiltaket vil gi økt korttidsparkering med tilhørende trafikkproblemer.

– Det blir som annen parkometerbetaling. Mange vil parkere for kortere tid, og med flere inn- og utkjøringer kan det oppstå farlige situasjoner, sier han.

Gode intensjoner

En ordning med beboerparkering vil innebære at beboere i et område vil kunne kjøpe et beboerkort som gir gratis parkering hele døgnet for et år om gangen. Dette vil redusere fremmedparkering og gjøre det lettere å finne parkeringsplass nær egen bolig, ifølge høringsnotatet. Bydelsutvalget antyder at kortet vil kunne koste kr. 600,- i året.

– Med andre ord er det ikke gratis, skriver styremedlem Jarle Aabø i en mail til DittOslo.

Andre utfordringer

Styreleder Moland fremhever at det er flere sider ved trafikken på Røa som byr på problemer.

– Mange som jobber i butikkene her parkerer gjerne i gaten. Det samme gjør mange som kjører til T-banen for å slippe å parkere i byen, sier han.

Nå når Østeråsbanen får flere avganger, ser han for seg at problemet vil øke.

– Men dette vil ikke løse seg med beboerparkering, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.