Duoen Løvaas & Wagle stiller ut

Jaktscene fra 1999

Jaktscene fra 1999

Torsdag 3. april stiller kunstnerduoen ut verk fra perioden 1986 til 2008 på Nasjonalmuseet.

Astrid Løvaas og Kirsten Wagle har siden de innledet sitt kunstneriske samarbeid i 1981 konsekvent jobbet med tekstiler som materiale.

Aktive kunstnere

Nylonstrømper, tepper, regntøy, luer og sokker har blitt omdannet til komplekse verk som knytter linjer både bakover til gamle, tradisjonsrike vev-mønstre, til vår tids abstrakte maleri og til et moderne digitalt billedspråk.

Løvaas & Wagle har markert seg med utstillinger i inn- og utland, og mange husker sikkert deres bredt anlagte mønstringer på Kunstnerforbundet i 2000 og på Kunstnernes Hus i 1995.

De har også gjort seg bemerket med store utsmykningsoppdrag for bl.a. Norges Bank, Trøndelag teater, Musikkonservatoriet i Bergen og Stange Rådhus.

Deres verk er innkjøpt av viktige institusjoner som Nasjonalmuseet for kunst, design og arkitektur, Kunstindustrimuseet, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, Vestlandske kunstindustrimuseum, Regjeringskvartalet, Oslo Kommunes Kunstsamlinger og Norsk Kulturråd.

To begivenheter

I løpet av de neste ukene kan publikum oppleve deres verk ved to store anledninger: Torsdag 3. april åpner Nasjonalmuseet for kunst, design og arkitektur (på Museet for samtidskunst) en retrospektiv utstilling med verk fra 1986 til 2008.

Mandag 7. april er det vernissage for kunstprosjektene i det nye Operahuset, hvor Løvaas & Wagle siden 2003 har arbeidet med den formidable oppgaven med å utsmykke byggets fasade i plater av eloksert aluminium.

- Vi ser frem til å kunne holde Løvaas & Wagles første utstilling hos oss i 2009, og håper så mange som mulig av galleriets venner og samarbeidspartnere allerede nå benytter anledningen til å stifte nærmere bekjentskap med kunstnerne på åpningen på Museet for samtidskunst torsdag 3. april klokken 18.00, skriver Galleri Erik Steen i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag