RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Duppeditt-jentene til topps


F.v. Stine Hauge Danielsen, Maria Sagen Hannisdal, Annett Rønning-Moe, Tonje Kjos Gabrielsen og Sandra Nordengen får nå London-tur etter å ha gått helt til topps i grundercampen på Bjørnholt skole. Og tirsdag fortalte de om ideen sin til miljøvernministeren. Foto: Arne Vidar Jenssen
F.v. Stine Hauge Danielsen, Maria Sagen Hannisdal, Annett Rønning-Moe, Tonje Kjos Gabrielsen og Sandra Nordengen får nå London-tur etter å ha gått helt til topps i grundercampen på Bjørnholt skole. Og tirsdag fortalte de om ideen sin til miljøvernministeren. Foto: Arne Vidar Jenssen
Sist uke var grunderideer, innovasjon, miljø og presentasjoner stikkord på Bjørnholt skole. En hel uke med grundercamp ble en sukses. Og for fem av jentene blir det også en fortsettelse.

BJØRNDAL: De hadde nemlig valgt en av Norges store miljødugnader - Duppedittaksjonen - som grunnlag for sin oppgave. Innsamlingsaksjonen mente de det er all grunn til å gjøre noe mer ut av, og ideen deres er derfor at man ikke bare skal samle inn, men også få til en gjenbruk.

"Firmaet" deres skal nå samle inn elektronisk utstyr, sortere ut telefoner som kan gjenbrukes og så levere resten til et miljøvennlig mottak.

Det er jo mange som klarer seg med enkle, brukbare gamle mobiltelefoner uten all verdens utstyr.

Denne ideen fanget ikke bare den lokale jury, men også hovedjuryen med Skaperen-juryleder Catinka Greve fra Investeringshuset Pferd. Hun kunen ikke bare kåre dem til vinnere, men også overrekke 1000 kroner og fortelle at de hadde vunnet en studietur til London og besøk hos Pferd.

– Vi kan bare gratulere duppeditt-jentene på Bjørnholt med hovedpremien i årets camp, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Marie Øygarden i Operasjon duppeditt.

– For oss var det kjempegøy at nettopp denne gruppen gikk helt til topps med vår aksjon.

Videreføres

Det som er spesielt med Bjørnholt-jentenes idé er at den betegnes som en "idé med potensiale" - det vil si at den er gjennomførbar og at det er lett å komme raskt igang.

Og så bra var tydeligvis ideen at den har blitt registrert til øverste plan hva miljø angår. Tirsdag hadde miljøvernminister Erik Solheim varslet besøk til skolen for å høre om campen som hadde miljø som tema, men dessverre dukket han ikke opp.

Var det på grunn av at Nordstrands Blad ikke hadde anledning til å gi pressedekning, tro?

Ideen

De fem jentene betegner seg selv som over middels intreressert i miljøvern. De hadde Fretex i bakhodet for sin ide som altså er videreført til Duppex.

– Vår idé er å se hva som funker, sier Stine Hauge Danielsen, Maria Sagen Hannisdal, Annett Rønning-Moe, Tonje Kjos Gabrielsen og Sandra Nordengen.

Nå skal de altså få anledning til å videreføre ideen sin, og samtidig skal de ut i nabolaget for å dele ut innsamlingsposer for duppeditter.

– Og så har vi lært mye om å presentere stoffet vårt. Både juryen og 1500 medelever fikk jo høre om vår ide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere