RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyr husleie kan endre planene


Multehaug kan kanskje fortsette å være et treffsted for mennesker med psykiske lidelser.
Multehaug kan kanskje fortsette å være et treffsted for mennesker med psykiske lidelser.
Treffstedene for mennesker med psykiske lidelser i Bydel Østensjø flyttes trolig ikke til den gamle rektorboligen ved Østensjø skole. Husleien har nemlig økt med 143 prosent.

ØSTENSJØ: Da bydelsutvalget i 2006 vedtok å flytte de tre treffstedene til samme lokale, var det med bakgrunn i en stipulert husleie på 270 000 kroner per år.

Den gamle rektorboligen måtte gjennom omfattende rehabilitering og resultatet av kostnadene har ført til en økning av husleien til 450 000 kroner i året. Det er en økning på hele 143 prosent.

Derfor foreslår bydelsdirektør Tove Stien at to av treffstedene flytter til Kafé X på Oppsal og at treffstedet på Multehaug på Lille Langerud opprettholdes.

Billigere husleie

Bydel Østensjø har ikke avsatt midler til husleien for rektorboligen i 2008, fordi rehabiliteringen ikke var igangsatt som forutsatt og endrede forutsetninger om leievilkår.

Lokalene til Kafé X inngår i leieavtale som bydelen allerede har inngått med Oppsal samfunnshus og innebærer dermed ingen økte leiekostnader. Husleie på Multehaug er på 39 000 kroner per år.

I brukerforum i januar ble det foreslått en mulig flytting til Kafé X. Meldingen fra brukerne var at de fortsatt hadde et hovedønske om å flytte til Østensjø skoles rektorbolig, selv om dette måtte utsettes til 2009.

En eventuell samlokalisering i Kafé X sine lokaler vurderes å være en midlertidig løsning, og eventuelt i sambruk med Multehaug på grunn av keramikkovnen i kjelleren og den store uteplassen som er der.

Etter mange års forberedelse har treffstedenes brukere og ansatte innstilt seg på sammenslåing av treffstedene i Østensjø skoles rektorbolig. Det vurderes derfor som vanskelig for mange å skulle se på andre alternativer. Brukerforum går inn for en midlertidig løsning i Kafé X i påvente av rektorboligen, står det i sakspapirene.

En brukerundersøkelse viser at en tredjedel av brukerne er innstilt på å kunne samle treffstedene i to baser.

Vil jobbe sammen

Lederne ved treffstedene arbeider mye alene. De siste årene har de planlagt og gjennomført mange felles arrangementer, slik som aktivitetsdager, utflukter, julebord og St. Hans-feiring.

De ansatte formidler at de ønsker å arbeide sammen og de ønsker også å ha en fast base.

Bydelen har to årsverk til å betjene treffstedene. For å sikre at to ansatte til enhver tid arbeider sammen, vil det vært hensiktsmessig å ta i bruk bare ett treffsted. Da vil en kunne opprettholde dagens åpningstider. Dersom to eller flere treffsteder opprettholdes, vil åpningstiden på hvert treffsted bli redusert, skriver Stien.

Avgjørelsen om hvor brukerne skal ha treffsted i Bydel Østensjø avgjøres på neste møte i bydelsutvalget, som er mandag 10. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere