*Nettavisen* Nyheter.

Dyre handleturer

Flere har fått bøte med 600 kroner etter en snartur innom bakeren eller banken på Holtet.

Holtet: Ved siden av Sparebanken Øst på Holtet er parkeringsplassene reservert for de ansatte. Overtredelse av parkeringsforbudet kan fort bli dyrt for den som bare skal en snartur innom minibanken eller en av bygårdens butikker.

Irriterte kunder

Banken har mottatt en rekke klager fra irriterte kunder som har fått bøter på 600 kroner, men bankens ledelse påpeker at det er gårdeier som har ansatt parkeringsselskapet Smart Security.

Gårdeiers kontor presiserer at det er flere sider ved denne saken.

De ansatte har krav på å ha parkeringsplasser tilgjengelige og de betaler for dem. Dessuten er det jo kundeparkering her hvor folk kan stå i to timer. Vi ser at enkelte personer kommer, ser skiltet og gir blaffen, selv om det er ledig på kundeparkeringen. Hvis det inntreffer episoder som er urimelige kan vi si ifra til selskapet. Vi bruker masse tid på å høre på folk, og i enkelte tilfeller har selskapet kunnet ettergi boten. Alle har gode unnskyldninger; noen skal bare inn til bakeren, andre til banken eller levere barn på skolen, men om folk opplever vaktene her som urimelige, er det noe vi tar til oss og da er det viktig å si ifra. Det er mye konkurranse mellom parkeringsselskapene så de må jo oppføre seg for å opprettholde kontrakten.

Ubehag for SFO

Ansatte ved Bekkelaget skoles SFO kan fortelle om flere ubehagelige episoder etter at parkeringsskiltet kom opp. SFO holder til rett bak bygården og barn har vært vitne til høylytte og aggressive diskusjoner. Folk har fortalt om vakter som lurer i buskene og spekulerer i at folk ikke legger merke til skiltet.

Det er jo de beste parkeringsplassene som er reservert og det er dårlig kundebehandling. Folk blir irriterte over å få bot etter å ha vært en snartur i minibanken, sier en av de SFO-ansatte.

Nordstrands Blad har hørt om tilfeller hvor folk har møtt på vakten før de fikk bot, uten at han gjorde dem oppmerksomme på parkeringsforbudet. Mange tror vaktene jobber på provisjon.

Vårt ansikt utad

Driftsansvarlig ved Smart Security, Kjetil Støkkebø, kan avkrefte at parkeringsvaktene jobber på provisjon.

De har vanlig flat timelønn. Provisjon er ikke tillatt. De ansatte skal jobbe ved å ta stikkprøver, de skal ikke stå stille på et sted og "lure i buskene". De har en runde som de skal sirkulere rundt. Det er vanskelig for meg å kommentere enkelttilfeller som det henvises til, men vi har ikke fått noen særlig klager.

Støkkebø forteller at de jevnlig også tar stikkprøver av parkeringsvaktene for å sjekke at de gjør jobben ordentlig.

Men det er ingen populær jobb å være parkeringsvakt, jeg har gjort det i syv år selv. Det finnes 100 forskjellige unnskyldninger. Problemet er at mange tar sjansen på at det går greit å parkere ulovlig. Vår policy er uansett at vi ønsker at våre vakter skal være blide og hyggelige. Hvis vakten har anledning til å si ifra at folk står feilparkert før boten er skrevet så synes jeg de skal gjøre det. De er vårt ansikt utad og det er de som gjør at vi som selskap kan eksistere, avslutter Støkkebø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.