Dyrere å leie bolig i Groruddalen

Leieprisene øker i hele Oslo. Groruddalen er blant områdene som øker mest.

Groruddalen: Aldri har det vært så mange leieboliger i Oslo, men likevel stiger prisene. Gjennomsnittlig pris for et leid sted å bo har passert 8000 kroner. Groruddalen, St. Hanshaugen og Frogner øker mest. Groruddalen sett under ett er likevel byens nest billigste leieområde, knepent dyrere enn Oslo syd.
Det er rundt 40.000 leiligheter i Oslo som leies ut på kommersiell basis og stadig flere kommer til. Men samtidig som tilbudet øker, går også etterspørselen og leieprisene i været.
Ikke siden 2002 har prisene vært høyere. De er nå 5,9 prosent høyere enn på samme tid ifjor og 2,9 prosent høyere enn i forrige kvartal.
Gjennomsnittlig markedsleiepris i Oslo for tredje kvartal var 8139 kroner, ifølge nye tall som publiseres kvartalsvis av den kommunale boligbedriften i Oslo, Oslo Boligbygg KF, i samarbeid med finn.no og Opinion.
Administrerende direktør i Boligbygg, Amund Alm, er overrasket over flere forhold i undersøkelsen for tredje kvartal.
Vi har aldri tidligere registrert så mange tilbud som annonsert nå i tredje kvartal. Det vi også ser nå er at det er en tydelig sammenheng mellom rentenivå og leiepris. Stiger renten, så stiger også leieprisene, sier Alm til dn.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.