Gå til sidens hovedinnhold

Dyrere markahytter

Løvenskiold har skrudd prisene på billighyttene i Marka kraftig opp, ifølge Dagsavisen. Olav Momyr, leder i Nordmarken velforening og fastboende i Marka, ser en tendens som bekymrer ham på sikt.

Nordmarka: Avisen har snakket med flere leietakere som er frustrert over prisøkningene. En leietaker forteller at hytteleia hans på tre år ble doblet, fra rundt 10 000 til 20 000 kroner i året. Vedkommende tør ikke stå frem ved navn, han frykter at han skal miste hytta hvis han står fram i avisen. Nå vurderer han om han blir nødt til å si opp kontrakten. En annen leietaker skal ifølge Dagsavisen ha opplevd at leia hans ble tredoblet i løpet av en femårsperiode, til nær 40 000 kroner. Han vil likevel fortsette leieavtalen med Løvenskiold.
Per-Einar Eriksen, utmarksforvalter hos Løvenskiold bekrefter at de har doblet og tredoblet leien i det han kaller "ekstreme tilfeller".
I slike tilfeller har vi sett det nødvendig å normalisere leienivået, slik at det blir rettferdige leieforhold. Men vi tar hensyn til både hyttens beliggenhet og størrelse, og ikke minst vår historie til hver enkelt leietaker, sier Eriksen.
Han kaller prisøkningen en markedstilpasning som følge av tidligere underprising. Ifølge Eriksen er Løvenskiolds hytteutleie dårlig butikk, men at håpet er at det skal bli lønnsomt på sikt. I dag investeres det mer i vedlikehold enn det hentes ut i leie, ifølge Eriksen.
Hyttetilbudet er forstsatt veldig populært, og det står 650 på venteliste. Eriksen påpeker at det fortsatt koster mindre å leie en av Løvenskiolds gjennomsnittshytter i ett år enn en to ukers familietur til Syden.
Olav Momyr, leder i Nordmarken velforening, er redd folk som brenner for Marka kan trekke seg som følge av høyere pris.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus