RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyrere, men mindre trafikk

Flere og flere i vest skremmes av økt pris i bomringen og Bærums-bomringen. Den nye Bærums-ringen trådte i kraft i oktober i fjor. Reaksjonen fra bilistene kom kjapt.

Måneden etter var det hele 14,9 prosent færre passeringer gjennom bommene i Oslo vest. I 2008 sank antall bompasseringer fra alle innfartsveier til Oslo. Men den klart største nedgangen var fra Oslo vest.

Fjellinjen mente nedgangen hadde flere årsaker. Høyere takster i kjølvannet av Oslopakke 3, var en av grunnene. Men mange bilister ble også "straffet" ekstra på grunn av bomringen i Bærum. En bilist fra Asker som pendlet til Oslo uten bomavtale, våknet opp til en samlet takstøkning på drøye 182 prosent.

Taperne i bompengespillet er skviset ut på utsiden av bomringen, mens de som bor 50 meter unna, slipper unna. Førstnevnte er naturligvis lite tilfreds og føler seg urettferdig behandlet. Foreldre som er avhengig av å levere og hente sine små, opplever hverdagen som mer trøblete. Det er forståelig.

Men det kommer noe positivt ut av det. Flere lar bilen stå og velger andre fremkomstmidler. Et trafikkmessig sprengt Oslo i rushtiden får mindre belastning. Fortsetter trenden kan det gå mot bedre dager for astmatikere. Køene kan bli litt mer barmhjertige. Enhver som har kastet bort atskillige timer av livet sitt i frustrerende køer, er enig i det.

Og det er nå en gang slik at en stor del av bilistene som skaper køer, ikke bor i Oslo. Hva de andre nabokommunene i Akershus i nord, øst og sør har planlagt av bomringløsninger, vet vi ikke ennå.

Men det hadde vært en fordel om de innførte en "Bærum spesial" som ville gi oss enda mindre innfartstrafikk.

Mindre trafikk, lik behandling av bilistene og forhåpentlig bedre kollektivtilbud, er verdt å tenke på.Flere lar bilen stå og velger andre fremkomstmidler

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere