Dyrere smørbrød på eldresenteret

For å spare penger har Østensjø bydelsutvalg kuttet i driftsmidlene til bydelens treffsentre 60+. Meningen er at kuttene skal kompenseres med økte egenandeler og høyere priser i kafeteriane.

For å spare penger har Østensjø bydelsutvalg kuttet i driftsmidlene til bydelens treffsentre 60+. Meningen er at kuttene skal kompenseres med økte egenandeler og høyere priser i kafeteriane. Foto: Illustrasjonsfoto

Bydel Østensjø må spare penger og har vedtatt en rekke endringer i budsjettet for 2011.

ØSTENSJØ: Endringene består av kutt på enkelte områder og styrking av andre områder, med det mål å få budsjettet i balanse.

LES OGSÅ: Kulturbydelen har ikke råd til kultur

Må øke prisene

For å spare penger har Østensjø bydelsutvalg blant annet vedtatt å kutte driftsmidlene til bydelens treffsentre 60+ med 140.000 kroner.

Meningen er at kuttene skal finansieres ved økte inntekter, for eksempel høyere egenandeler og dyrere priser i kafeteriaene.

Rustad treffsenter og Rustadgløtt dagsenter får redusert driftsmidlene med 30.000 kroner hver, mensManglerud gård treffsenter og Oppsal treffsenter får redusert driftsmidlene med 40.000 kroner hver.

Sparer på lønn og tilskudd til private barnehager

Det skal også spares lønnsmidler innenfor en sivilarbeiderstilling, ungdomsprosjektet «Idrett og utfordringer» og på boligkontoret.

Bydelsadministrasjonen får en innsparing på 370.000 kroner, mens lavere tilskudd til private barnehager gir en innsparing på en million kroner.

Psykologpause på seks måneder

Bydelen får også en innsparing på 245.000 kroner ved å holde en psykologstilling på Familiesenteret ledig i seks måneder.

BU ønsket ikke å avvikle stillingen, som de betegner som et etterspurt lavterskeltilbud med kort ventetid. Siden dagens psykolog har sagt opp sin stilling, vurderte de det likevel som overkommelig å utsette en nyansettelse.

På denne måten ønsker lokalpolitikerne å signalisere at de ser behovet for og ønsker å beholde psykologstillingen, samtidig som de kan spare noen penger i trange tider.

Styrker utsatte områder

Pengene som spares skal blant annet brukes på en ny sykehjemsplass og til å erstatte millionen bydelsutvalget tok fra innføring av fritt brukervalg i hjemmesykepleien.

LES OGSÅ: Bydel Østensjø må kutte en million kroner

Det ble også vedtatt å øke institusjonstiltak for barn/ungdom, samt psykisk helsearbeid.

Bestillerkontoret får dessuten en ny stilling knyttet til innsatsteamet som skal sørge for at folk får riktig oppfølging etter sykehusopphold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.