RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyrest eller billigst skole?

I en landsomfattende undersøkelse Forbruker-Rapporten har gjennomført blant 76 kjøreskoler, er Wright Trafikkskole på Haugenstua den dyreste.

Timeprisen for kjøreopplæring er relativt jevn over hele landet og varierer med 150 kroner. Hele oppkjøringen kan koste deg nesten 10.000 mer hos den dyreste kjøreskolen. Laveste pris for lappen er ved Centrum Trafikkskole på Hamar. Det koster 380 per time eller 15.400 kroner totalt. Testens dyreste skole er Wright Trafikkskole på Haugenstua. Totalprisen for førerkortet er på hele 24.350.
Forbruker-rapporten gir en feilaktig bilde. Alt ligger i antall timer en bruker på opplæring. Hvis en bruker noen få dobbelttimer færre, er det umiddelbart en helt annen pris, sier daglig leder Kevin Wright.

Individuelt

Ifølge Wright er det individuelle forskjeller som avgjør den endelige prisen.
Antall timer elev bruker på opplæring er avgjørende for hvor mye lappen kommer til å koste. Den store feilen i undersøkelsen som Forbruker-rapporten har laget, ligger i det at de ikke har valgt 10-15 tilfeldige elever på hver skole, og regnet ut snittprisen de måtte betale. Da ville dette bildet blitt mye mer nyansert, sier Wright. Han mener selv at Wright Trafikkskole ikke er overpriset.
Vi er mye rundt på andre kjøreskoler og kjenner godt til snittet i antall timer forskjellige skoler bruker per elev. Vi er ikke blant landets dyreste, snarere tvert imot.

Pakkeløsning

Noen kjøreskoler tilbyr pakkeløsning til sine elever. Slik kan elevene få en fast pris på grunnopplæring. Forbruker-rapporten nevner hvilke skoler som tilbyr slike løsninger, men tar ikke hensyn til disse prisene i undersøkelsen.
Jeg anbefaler alle som er i tvil å sjekke vår nettside og se hvilke pakketilbud vi har, sier Wright.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere