*Nettavisen* Nyheter.

Dyretragedie på Ekeberg

Fire kaniner lå døde i kaninhuset, bare én overlevde. Foto: Privat

Da de ansatte på EKT Rideskole og husdyrpark kom på jobb tirsdag morgen var det et tragisk syn som møtte dem.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fem høner lå døde på bakken. Foto: Privat

EKEBERG: – Vi fant fem døde høner og fire døde kaniner. Vi vet ennå ikke årsaken, forteller Sigrid Falch Nordli til Nordstrands Blad. Hun er kontorleder og medeier på EKT.

– Vi vet ikke om det er mennesker eller dyr som har forårsaket tragedien. Vi har snakket med politiet om saken. De ønsker å få vite dødsårsak før de eventuelt engasjerer seg, sier Sigrid Falch Nordli.

Hun har vært i kontakt med både veterinær og Mattilsynet om saken. Veterinæren har vært på stedet, og mener det kan se ut som om nakken er vridd rundt på hønene.

Hva som er årsaken til at kaninene er døde er helt usikkert.

Mistenkelig

– Vi synes jo dette er mistenkelig. samatidig vil vi ikke konkludere med at det er snakk om mennesker som har brutt seg inn for å øve dyremidhandling, sier Sigrid Falch Nordli.

Hun synes det er usigelig trist at disse dyrene er døde.

– Hønene på EKT lever et fritt og herlig hønseliv. de får gå fritt, i sterk kontrast til burhøns som lever hele sine liv i trange bur. Nå som det er varmt om natten trives de i friluft døgnet rundt, og er ikke så veldig klare for å la seg stenge inne.

En overlevde

– En av kaninene overlevde. Det gjør det hele enda merkeligere. Hadde de fått i seg gift av noe slag skulle en tro alle var døde. Ikke er dt spor etter at noen dyr har tatt seg inn her heller, og heller ingen blodspor. Tidligere har vi opplevd at dyr har tatt seg inn og drept enkeltindivider. Slik er jo naturen, men noe lignende dette har vi aldri opplevd, avslutter Sigrid Falch Nordli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.