Gå til sidens hovedinnhold

«Dyrker» fremtidens musikkhelter

Oslo Ess, Wolves Like Us, Kråkesølv og Team Me har alle spilt på Camp Indie – et slags musikalsk drivhus.

OSLO/YOUNGSTORGET: Det gror godt i Oslos musikkmiljø for tida. I år flytter Camp Indie fra teltet like ovenfor Vika-scenen, og ut i skateparken rett utenfor festivalområdet. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Hyller grasrotnivået

Her vil uavhengige plateselskaper presentere seg, og rundt 15 band og artister vil by på seg selv og sin musikk. Dessuten markedsføres det med fet skating og digg mat.

– Camp Indie er vår hyllest til grasrotnivået i norsk musikkliv. Her inviterer vi små, uavhengige plateselskaper som i ekte gjør-det-selv-ånd drives av ildsjeler og eksisterer på pur musikkglede, sier en entusiastisk John Erling Johnson, som fra 2006 har vært en primus motor for Camp Indie.

Morgendagens helter

På årets program står band som Lemaitre, Jeroan Drive, Lama, Iben Mathea og Dråpe. Av plateselskaper som er med kan nevnes Fysisk Format, Spoontrain Audio og Bolybompa.

– I fjor var det stinn brakke på alle konsertene, forteller en opprømt John Erling Johnson og tilføyer:

– Jeg håper mange tar turen for å se ivrigste og beste «fjellklatrerne» i norsk musikkliv. Det er morgendagens helter som står på scenen på Camp Indie.

Internasjonal interesse

De siste årene har plateselskapene og artistene som deltar på Camp Indie fått mer oppmerksomhet fra internasjonal presse enn de hadde regnet med.

– Ja, det er overraskende at utenlandske journalister har vist så stor interesse for vår lille skranglescene, men blant europaller og småslitne lydanlegg, leter de med rette etter musikalske diamanter. De har skjønt det, gliser John Erling.

Reklame

Husker du disse to idiotene?