*Nettavisen* Nyheter.

Dyrt å heve aldersgrensen

Ruter AS mener det vil bli dyrt å heve aldersgrensen på barnebillett fra 16 til 18 år.

OSLO: Midtveis i februar omtalte Lokalavisen utfallet av ungdommens bystyremøte, hvor unge representanter fra alle byens bydeler stemte frem fem saker som bystyret er pålagt å behandle.

Én av de fem sakene ungdommene valgte å prioritere var nettopp ønsket om å heve aldersgrensen på barnebillett på buss, trikk og bane fra 16 til 18 år.

– Betydelige konsekvenser

I kjølvannet av vedtaket har Knut Even Lindsjørn (SV) kontaktet Ruter AS for å få kartlagt de økonomiske konsekvensene av å heve aldersgrensen.

I et svarbrev til rådhuset bekrefter Ruters administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen at de økonomiske konsekvensene vil bli betydelige.

Dersom tiltaket vedtas, må det nemlig innføres i både Oslo og Akershus. Ruter AS oppstod etter en fusjon av kollektivselskapene Oslo Sporveier og Stor-Oslo Lokaltrafikk, og eies av Oslo kommune (60 prosent) og Akershus fylkeskommune (40 prosent).

Store forskjeller

I brevet skriver Reitan Jenssen at Ruter i disse dager arbeider med å harmonisere reglene for periodebilletter for ungdom og studenter.

Det er til dels store forskjeller mellom rabattene i Oslo og Akershus. Eksempelvis koster et 30-dagers kort 340 kroner for en student bosatt i Oslo, mot 800 kroner for en student bosatt i Akershus.

Selskapet skriver at det skal innføres et nytt pris- og sonesystem i 2011, og at det i den forbindelse jobbes en prissak som skal fremmes overfor eierne i løpet av våren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.