Dyrt å rydde enorme søppelmengder

Dette synet møtte turgåere ved Midtodden tirsdag morgen. Det er langt fra det eneste stedet i Marka som opplever forsøpling.

Dette synet møtte turgåere ved Midtodden tirsdag morgen. Det er langt fra det eneste stedet i Marka som opplever forsøpling. Foto: FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Også i år bruker Oslo kommune store summer på å rydde opp etter oss.

MARKA: Tirsdag ble resultatet av det som må ha vært en svært livlig fest på Midtodden avdekket. Det idylliske turstedet flyter av søppel.

SE DE TRISTE BILDENE FRA MIDTODDEN.

Grisete ved Sognsvann

Stort bedre er det ikke på den store parkeringsplassen på Sognsvann, melder en leser:

– Forsøplingen er stort sett i kanten av plassen, særlig lengst inn mot Svartkulp. det er både tilfeller av søppeldumping og generell tilgrising med all slags småting. Folk ser ut til å kaste fra seg hele tiden, og da blir det jo spesielt ille når snøen forsvinner.

Opprydningen i gang

Bymiljøetaten, divisjon friluft, tidligere kjent som Friluftsetaten, jobber for tiden på spreng med opprydding og fjerning av søppel. Både det som har dukket opp etter vinteren og nytt avfall.

– På de større parkeringsplassene legger russen og andre igjen til dels enorme mengder søppel i alle varianter. I tillegg rydder Bymiljøetaten opp både i Marka, i parker og på badestrender, skriver presseansvarlig Anne Grethe Nyrud i en pressemelding.

Badeplasser, ildsteder og oppholdssteder i Marka gis høyeste prioritet.

– Deretter tar vi det vi rekker på de større parkeringsplassene i Marka, skriver Nyrud.

Dyr aktivitet

– Dette koster penger, mye penger hvert år. Penger som kunne vært brukt på en mer fornuftig måte til glede for befolkningen, skriver Nyrud, og oppfordrer alle til å ta godt vare på naturen.


Vet du om steder som forsøples? Tips oss/send bilder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.