Gå til sidens hovedinnhold

Dyrt å være ærlig

Da Jahangir Al-Morshed fant en lommebok på Ellingsrud senter, kjørte han til Stovner politistasjon for å levere den inn. Men da Al-Morshed kom tilbake til bilen sin, viste det seg at ærlighet har sin pris.

Stovner: I sin hui og hast etter å komme seg hjem etter en lang dag på jobb, parkerte nemlig den ærlige mannen bilen sin på parkeringsplassen til Fossumsletta borettslag. Og det skulle koste han dyrt.
- Jeg visste at det var ulovlig å parkere der, men jeg hadde det travelt og tok sjansen. Dessuten hadde jeg problemer med å finne innkjørselen til politistasjonen. Jeg har aldri vært på politistasjoen før. Det er litt dårlig skilting hit, mener Al-Morshed.

Penger og kort

Det var mandag kveld i forrige uke at Haugenstua-beboeren fant lommeboken på Ellingsrud senter.
- Jeg visste at det ikke var en politistasjon på Ellingsrud, men jeg visste om den på Stovner, forklarer Al-Morshed som satte seg i bilen i retning Stovner.
Klokken 1750 leverte han lommeboken som inneholdt både penger og kort på politistasjonen. Boten på 600 kroner ble utstedt fire minutter senere.
- Da jeg så boten, ble jeg skuffet, bitter og sint. Dette er den sureste boten jeg noen sinne har fått. Jeg har dårlig råd, men jeg overlever nok, sukker to-barnsfaren.

Må betale for ærligheten

Al-Morshed har nå sendt inn klage på boten, men han tviler på at han slipper unna boten.
- Jeg skjønner hvis man får bot for å ha parkert ulovlig hvis man skal besøke ei tante eller noe. Men jeg hadde bare gode hensikter.
Tross prisen Al-Morshed nå må betale for ærligheten sin, er han fortsatt sikker på at ærlighet varer lengst.
- Ja, helt klart. Ærlighet varer fortsatt lengst, og jeg lar meg ikke skremme av dette. Det er en samfunnsplikt å være ærlig. Men neste gang jeg finner en lommebok, skal jeg være veldig nøye på hvor jeg parkerer bilen, lover Al-Morshed.
Politioverbetjent ved Stovner politistasjon, Tom Østreng synes det er uheldig at en mann som i utgangpunktet er ærlig, får en bot.
- Vi er veldig takknemlige for at han ønsket å være ærlig, men det er synd at han parkerte på et område med privat skilteparkering. Vi har ti til 15 gratis parkeringsplasser for besøkende til stasjonen, understreker Østreng.
Det er en samfunnsplikt å være ærlig. Men neste gang jeg finner en lommebok, skal jeg være veldig nøye på hvor jeg parkerer bilen
Jahangir Al-Morshed

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt