Gå til sidens hovedinnhold

Dyster drømmerolle for Nordstrand-skuespiller

– Jeg har alltid hatt en dragning mot det mørke og dystre, sier Hans Marius Hoff Mittet – som spiller Knappestøpperen i årets Peer Gynt på Gålå.

NORDSTRAND/GALÅ: Lørdag er det premiere på årets utgave av Peer Gynt-spelet på Galå.

I rollen som Knappestøperen, finner vi Hans Marius Hoff Mittet – opprinnelig fra Bjølsen og nå bosatt på Nordstrand.

Det er første året Mittet spiller på Gålå. Men det er langt fra første gang han regisseres av Svein Sturla Hungnes eller spiller mot Dennis Storhøi (Peer Gynt), forteller han ifølge en pressemelding fra arrangørene.

– Lært alt av dem

– Dem har jeg jobbet med mange ganger. Det er av dem jeg har lært alt jeg kan, sier Hoff Mittet i pressemeldingen.

Peer Gynt settes opp i to versjoner ved Galåvannet i sommer. Den klassiske, som de siste 25 årene er blitt regissert av Svein Sturla Hungnes, pluss en moderne versjon. I forbindelse med 25-årsjubileet, regisserer Hungnes også: «Peer Gynt – selvets keiser».

Hoff Mittet spiller i begge.

LES «AKTUELL HISTORIE» OM NORDSTRANDS EGEN «PEER GYNT»

Peer i talkshow

I den moderne utgaven av Peer Gynt, starter forestillingen med Peer (Storhøi) som vellykket forretningsmann som skal være med i et talkshow for berømte menn som har kommet seg frem i livet. Arrangørene røper at det selvsagt går over styr med Peer også denne gang.

Og han må blant annet bryne seg på Hoff Mittets Knappestøper.

– Jeg har alltid hatt dragning til det mørke og dystre. Jeg føler at slike karakterer gir meg stort spillerom. Jeg stortrives i denne type roller, sier Hoff Mittet.

Han opplyser at Peer Gynt på Gålå lenge har stått høyt på ønskelista, og at han derfor ikke nølte lenge da tilbudet kom. Dermed forlot han Nordstrand sammen med kona Maria Haukaas Mittet og deres drøye to måneder gamle sønn for å dra til fjells.

Ifølge meldingen fra Galå, er Hoff Mittet vant til å spille andrefiolin i dagliglivet hjemme på Nordstrand, siden ektefellen Maria normalt får mest oppmerksomhet.

LES FLERE NYHETER FRA NORDSTRAND-OMRÅDET

Komplekser med Maria

– Det gjør meg ingenting. Jeg unner Maria all hennes suksess, selv om jeg av og til – når vi synger sammen – må erkjenne at jeg har litt mindreverdighetskomplekser. Hun synger jo fantastisk og var mitt idol lenge før jeg møtte henne, sier Hans Marius.

"Peer Gynt – selveste keiser" hadde première i går og spilles til og med i morgen. Den klassiske forestillingen har première på lørdag og spilles i tillegg fra 7. til 10. august.

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt