*Nettavisen* Nyheter.

E-CO hovedsponsor for Vitensenteret

Museumsdirektør ved Teknisk museum, Hans Weinberger (til høyre) takker Per-Arne Torbjørnsdal, direktør for informasjon og samfunnskontakt i E-CO for støtten. Foto: Foto: Teknisk museum

E-CO har inngått en ny samarbeidsavtale med Vitensenteret ved Teknisk Museum om energi- og klimaundervisning.

KJELSÅS: Vitensenteret og E-CO har inngått en samarbeidsavtale for perioden 1. mars 2010 til 1. mars 2013. Den økonomiske støtten på 1,5 mill. kroner over tre år skal fortsatt finansiere undervisningstilbudet «Energisk», som gir skolebarn i Oslo gratis undervisning om fornybare energikilder og bærekraftig utvikling. Undervisningsopplegget er rettet mot elever i 8., 9. og 10. klassetrinn. Sponsorsamarbeidet vil også gi Vitensenteret muligheten til å utvikle nye konsepter innen energi- og klimaspørsmål.

Begge parter har vært interessert i å forlenge samarbeidet.

– Vannkraftens grunnleggende betydning for samfunnet er et viktig tema å formidle til elevene. Med støtten fra E-CO kan Vitensenteret videreføre satsingen på energi- og miljøtemaet. Dermed kan de besøkende tilegne seg viktig kunnskap på en morsom og interaktiv måte, sier leder av Vitensenteret, Jan Alfred Andersson.

– Forurensende energiproduksjon fra olje, kull, gass og andre fossile former for brensel står for en firedel av klodens samlede klimagassutslipp. Mer fornybar energi er derfor et viktig bidrag til et bedre miljø. Vitensenterets flotte utstillinger pirrer nysgjerrigheten og skaper engasjement hos barn og unge. Det gir dem et godt grunnlag for å forstå hvordan vi kan løse fremtidens energi- og klimautfordringer, sier Per-Arne Torbjørnsdal, direktør for informasjon og samfunnskontakt i E-CO.

Vitensenteret og E-CO inngikk sponsorsamarbeid første gang i 2006. I de to første årene besto samarbeidet i et undervisningsopplegg for elever på ungdomsskoletrinnet innen fornybar energi og gratis inngangsbillett til 80 skoleklasser i Oslo. Samarbeidet ble ytterligere utvidet i 2007/2008 da E-CO ga økonomisk støtte til utvikling og bygging av utstillingen «Ren energi». Utstillingen ble åpnet i april 2008.

E-CO Energi er Norges største rene vannkraftprodusent. E-CO eier og forvalter kraftverk over hele Sør-Norge og er landets nest største kraftprodusent. Konsernet har eierandeler i Oppland Energi AS, Opplandskraft DA, Vinstra Kraftselskap DA, Embretsfosskraftverkene DA og Norsk Grønnkraft.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.