RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stans eller trekk deg: Det er budskapet til byråd for miljø og samferdsel, Peter N. Myhre fra Steinar Andersen, Ørjan Johansen og Knut Hedemann i Nordstrand Arbeiderparti.
Stans eller trekk deg: Det er budskapet til byråd for miljø og samferdsel, Peter N. Myhre fra Steinar Andersen, Ørjan Johansen og Knut Hedemann i Nordstrand Arbeiderparti.

E-postkampanje mot Myhre

Nordstrand Arbeiderparti mener miljøbyråd Peter N. Myhre (Frp) står i veien for en evaluering av dypvannsdeponiet og starter nå en e-postkampanje for å få Myhre til å trekke seg.

Nordstrand: Peter N. Myhre står i veien for en evaluering og stans av deponeringen ved Malmøykalven. Han må trekke seg umiddelbart, sier Steinar Andersen, Ørjan Johansen og Knut Hedemann i Nordstrand Arbeiderparti.

30 000 e-post

De tre viser til uttalelser hvor Peter N. Myhre avfeier beregningene som ble lagt fram av Innbyggerinitiativet i forrige uke. Beregningene er utført av eksperter fra Statoil-Hydro og viser at så mye som 90 000 kubikkmeter giftholdig slam kan være på avveie.

Bedre ekspertise enn de som har uttalt seg nå, finnes ikke. 60 kilo PCB er på avveie og blir tatt opp i næringskjeden. Om noen år kan vi ikke spise noe fra Oslofjorden, sier de tre arbeiderpartipolitikerne.

Nå mener de Myhre må trekke seg

Myhre må enten stanse deponeringen eller trekke seg, sier Andersen, Johansen og Hedemann.

Nordstrand Arbeiderparti organiserte i deponiets oppstartfase en e-postaksjon mot tidligere miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV). Kampanjen resulterte i at Bjørnøy mottok nærmere 30 000 e-poster. Nå setter Nordstrand Arbeiderparti i gang en liknende kampanje på sine nettsider. Denne gangen mot Peter N. Myhre.

Ingen taper på en stans i deponeringen, men det har gått for mye prestisje i saken. Myhre står i veien for en fornuftig løsning på saken, sier de tre lokalpolitikerne.

Uegnet

Peter N. Myhre, på sin side, vil ikke trekke seg, eller stanse deponeringen. Han holder også fast på uttalelsene om at ekkolodd ikke egner seg som metode for volumberegning i deponiet.

Jeg har et bystyrevedtak å forholde meg til. Jeg har en soleklar plikt til å gjennomføre det som er vedtatt med 42 mot 17 stemmer. Ekkoloddmålinger kan ikke brukes til å måle hvor store mengder som er deponert fordi man ikke vet hvor mye deponiet synker når rent vann blir presset ut og fordi feilmarginen er såpass store at det ikke er mulig å måle kvantum i volum. Dette gjør at ekkoloddmålingene er utilstrekkelige som del av overvåkingen, sier Peter N. Myhre til Nordstrands Blad.

Nordstrand Arbeiderparti har startet en e-postkampanje mot deg. Har du noen kommentar til det?

Nei, sier Myhre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere