RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

E85 til Skøyen

I morgen starter salget av etanolbensin på Skøyen.

Skøyen: Til nå har Statoil på Storo vært eneste bensinstasjon som kan tilby etanolbensin i Norge. I morgen, tirsdag, startet salget av E85 på Statoil på Skøyen også. Planen er å åpne ytterligere fire stasjoner med etanolbensin i løpet a første kvartal i 2007.
- Vi har høstet gode erfaringer fra vår E85-pumpe på Storo. Selv om E85 fortsatt er et nisjeprodukt, har salget vært langt bedre enn forventet. Det er betydelig interesse for, og etterspørsel etter, denne mer miljøvennlige bensinkvaliteten. Statoil tar konsekvensen av dette og gjør produktet mer tilgjengelig i det norske markedet, sier administrerende direktør Dag Roger Rinde i Statoil Norge AS.
Biodrivstoffet E85, som består av 85 prosent bioetanol og 15 prosent bensin, kan bare brukes av kjøretøy som er konstruert for denne typen drivstoffer, såkalte Fleksi Fuel-biler. E85 må ikke brukes på vanlige biler.
I tillegg til Storo og Skøyen i Oslo, forbereder Statoil salg av E85 ved Statoil Forus i Rogaland, Statoil Gardermoen i Akershus, Statoil E6 Furnes i Hedmark og Statoil E6 Furuset i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere