Gå til sidens hovedinnhold

EBY ga tillatelsen

Eiendom- og byfornyelsesetaten (EBY) ga gravetillatelsen fra Kapellveien og inn til Flexbohusene. - EBY er grunneier, og kabellegging krever ingen offentligrettslig tillatelse, sier etaten.

GREFSEN: Informasjonsansvarlig i Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY), Lena Nesset, bekrefter at det er etaten som har gitt tillatelse til å grave opp en lang strekning fra Kapellveien gjennom skogen til Flexbohusene.

EBY ga tillatelse

- Det stemmer at EBY i brev av 6. juni har gitt tillatelse til at det graves en 160 meter lang tracé for en strømkabel som skal ligge i 110 mm rør i bakken. Tillatelsen er gitt av EBY som grunneier. Og forvalter av arealet, som er Gravferdsetaten, har ikke innsigelser til dette, sier Nesset og fortsetter.

- Slik kabellegging krever ingen offentligrettslig tillatelse, men kun en tillatelse fra grunneier, som i dette tilfellet da er EBY. Nedlegging av strømkabelen er sånn sett uavhengig av nødvendige godkjennelser fra Plan- og bygningsetaten i flexbo-prosjektet forøvrig, fortsetter Nesset.

Godkjenner raskt

I dagens papiravis skriver Nordre Aker Budstikke om Flexbo-prosjektet, som i mangel av godkjenning fra plan- og bygningsetaten, likevel har fått gravd en over 100 meter lang, og rundt 3 meter bred vei, inn til småhusene for «tidligere bostedløse». Nå har avisen også fått svar fra plan- og bygningsetaten.

Godkjennelsen ble trukket tilbake pga. saksbehandlingsfeil (en protest ble registrert feil, og uttalelse fra Bydel Nordre Aker var ikke innhentet). Disse forholdene er nå rettet opp, og vi kommer nå raskt til å godkjenne prosjektet på nytt. Det formelle er dermed i orden, kan informasjonsansvarlig i pbe, Dagny Gärtner Hovig fortelle, som også har opplyser at høringsuttalelse fra Nordre Aker bydel ble mottatt 9. juni i pbe, og ligger til grunn for saksbehandlingen.

Den oppgravde grøften er for kabelfremføring til husene. Den legges langs eksisterende sti for at det ikke skal bli nødvendig å fjerne trær. Under slik grøftegraving vil det selvsagt se rotete ut mens arbeidet pågår. Stien vil bli utvidet noe fordi den ikke er tilfredsstillende som adkomst til flere boliger, sier Hovig videre i mail til avisen.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk