*Nettavisen* Nyheter.

Edner Wæhler har løftet Røa

VETERAN: Kristine Edler Wæhler har spilt i Røa hele sin karriere Foto: ALLE FOTO: Marie Lytomt Norum

Røa har kun tapt en kamp siden Røa-veteranen Kristine Edner Wæhler kom tilbake på laget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her lager Kine Kvalsvik en av de største sjansene i andre omgang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Synne Skinnes Hansen skapte mye framover.

Klikk på bildet for å forstørre.

Line Holter og de andre Røa-jentene fikk ikke satt ballen bak Arna-Bjørnars keeper, og spilte sin tredje uavgjorte kamp for sesongen.

RØA: Det ble målløst på Røa kunstgress da Dynamite-jentene tok i mot Arna-Bjørnar.

- Jeg er ikke fornøyd med uavgjort, selv om Arna-Bjørnar var store forhåndsfavoritter, sier midtbanespilleren Kristine Edner Wæhler.

Røa var rikest på sjanser i første omgang, men de rødkledde fikk likevel ingen uttelling. Kampens farligste målsjanse kom i det 40. spilleminutt, da Hedda Strand Gardsfjord dro seg forbi en Arna-Bjørnar spiller på hjørnet av 16-meteren og satte ballen i tverrliggeren.

- Vi var klart best i første omgang, og har veldig bra giv. Vi jobber hardt, men så hadde vi en del sjanser på dødball og alene med keeper som vi burde ha satt, tilføyer Edner.

Andre omgangen var jevnere mellom de to lagene, som nå ligger på femte- og sjetteplass på tabellen.

Edner med comeback

Småbarnsmoren har ikke spilt i Toppserien siden 2009, men har holdt formen ved å være med på treninger og spilt kamper på rekruttlaget.

- I vinter hadde jeg en kneoperasjon, så jeg har ikke vært med på laget helt fra start i årets sesong. Jeg hadde et innhopp mot Kolbotn. Det gikk bra, og jeg har startet alle kampene siden da, forteller hun.

Røa har kun tapt en kamp siden Edner kom tilbake på laget, og det var mot tabelltoer Lillestrøm. Rødtrøyene har imponert i årets sesong, og ligger nå på en solid sjetteplass på tabellen.

- Det er en helt ny situasjon for meg. Før vant vi stort sett hver kamp, og det var en nedtur om vi ikke fikk gull i Toppserien. Nå har vi andre forutsetninger enn tidligere, og det er mange unge spillere på laget. Vi blir bedre og bedre for hver uke, så det går riktig vei.

LES OGSÅ: Endeling kunne Røa juble

Mer rutine i laget

37-åringen har, med unntak av et studieopphold i USA, spilt på Røa siden hun var seks år gammel. Da hun var seksten år var det faren hennes som opprettet A-laget.

- Jeg håper jo at jeg bidrar med mer rutine i laget. Så har jeg en sterk innstilling og går alltid for å vinne. Jeg vet hva som kreves for å nå opp, og det smitter forhåpentligvis over på de andre på laget, forteller hun.

LES OGSÅ: Røas "Super Mario" takket for sist

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.