Gå til sidens hovedinnhold

Effektiv lokalaksjon

Det er ingen tvil: Bussaksjon Holmlia er en suksess. Denne uken leverte Eli Bjørneby og Tone Hermansen inn 3494 underskrifter til lederen av Samferdselskomiteen, Rune Gerhardsen.

RÅDHUSET/HOLMLIA: Etter flere måneders innsats har pådriverne bak bussaksjonen klart å synliggjøre behovet for et utvidet busstilbud på Holmlia.

Mandag denne uken tok de turen bort til Oslo Rådhus. Der ble det en verdig overlevering av flere tusen underskrifter. Bjørneby og Hermansen fikk også høstet litt ros for sin innsats.

– Dette er den mest effektive lokalaksjonen jeg har vært borti. Jeg har sjelden vært sett en så sterk og treffsikker argumentasjon for en sak, sa Rune Gerhardsen til to av Holmlias mest engasjerte damer.

– Dere har kommet med gode argumenter og løsninger. Tusen takk for det engasjementet og grundige arbeidet dere har gjort!

Innbyggerinitiativ

Bjørneby og Hermansen strålte om kapp mens de begeistret fortalte hvor takknemlige og ydmyke de er for at det er så mange som har stilt opp i forbindelse med aksjonen.

– Det er helt utrolig. Det har gått fortere enn vi har tenkt. Tusen takk for at vi har blitt møtt med vennlighet og respekt, sa Hermansen.

Både hun og Bjørneby roser Stiftelsen Holmlia nærmiljø for å ha ført dem sammen, og for å ha hatt dem i bakgrunnen hele tiden.

– De har en enorm betydning for lokalmiljøet, sa Bjørneby og smilte blidt til daglig leder Øistein Flaten og Arne Waag fra Stiftelsen.

Enstemmig?

Tidligere i vinter tok hun og Hermansen til seg anbefalingen fra Miljø- og samferdselskomiteen, om å starte et innbyggerinitiativ. Det resulterte i 3494 underskrifter og Facebook gruppen «Bussaksjon Holmlia», som i dag teller 949 medlemmer.

– Politikerne tok affære veldig raskt. Det var enstemmig ja fra partiene og en veldig enighet helt fra fra første øyeblikk, sa Bjørneby.

Byråd for samferdsel, miljø og næring, Jøran Kallmyr (Frp), fortalte nylig til Nordstrands Blad at de har søkt staten om penger til å styrke kollektivdriften i Oslo. Han sa at de har søkt konkret om 14 millioner kroner for å styrke 80E-bussen. På onsdag faller dommen. Trolig får Bussaksjon Holmlia full uttelling, med «enstemmig vedtatt» som resultat.

Før overleveringen av underskriftene sa Hermansen:

– Det er en litt uvanlig aksjon. Vi møtte hverandre i november. Vi er begge opptatt av kultur og å bruke byen. Vi har vært kjempe frustrert over det dårlige busstilbudet.

– Frustrerte fruer? skøt Gerhardsen inn.

– Ja, sa damene og lo:

– Sånn blir det dynamitt av!

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra