RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egg deg i ferien


– Oi, se - Ole Brumm! sa Anine Hanssen (3,5) begeistret da hun fikk øye på den kjente figuren. ALLE FOTO: LINE RUNDMO
– Oi, se - Ole Brumm! sa Anine Hanssen (3,5) begeistret da hun fikk øye på den kjente figuren. ALLE FOTO: LINE RUNDMO
– Det var veldig fine egg, sa Anine Hanssen (3,5) fra Oppsal, under besøket på Norsk Folkemuseum i helgen. I år er det 10- års jubileums-eggutstilling der.

BYGDØY: For tiende år på rad arrangerer Norsk Folkemuseum påskefeiring. Med godt over 2010 hånddekorerte egg bidrar de kanskje til økt påskestemning i byen?

– Det vi ser er at det er veldig godt besøk om dagen. Egg og påske er tydelig en veldig populær kombinasjon, sier Paal Mork, informasjonsleder ved museet.

– Utstillingen har hele tiden vært et samarbeid mellom Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt og Norsk Folkemuseum. De henvendte seg først til oss om et samarbeid for ti år siden, forteller han.

Museet falt umiddelbart for ideen om en hånddekorert eggutstilling. Mork håper tradisjonen kan føres videre også neste år.

Egg i posten

Utstillingen er en blanding av profesjonelt dekorerte egg av kunstnere fra inn- og utland, og bidrag fra landskonkurransene Barn av regnbuen, som er for barnehager, skoler og individuelle klasser. Konkurransene var for første gang landsomfattende i fjor. Da ble en masse egg sendt i posten til Folkemuseet. Heldigvis var alle eggene riktig emballert og pakket - ikke ett eneste egg ble knust under postgangen. Det har ført til kunstutstillingen med tema 2010Egg / Barn av regnbuen.

Påskefeiringen på Norsk Folkemuseum kan foretas mellom 28. mars til 5. april, mellom klokken 11 og 16. Museet frister med eggmaleverskted, pannekakehus for barna, utsalg av hobbyartikler og hyttestemning med påskekos foran peisen med brettspill, kryssord og påskeblader.

Eggvandring

– Hva er det for noe? lurte Anine Hanssen (3,5) på med en gang hun så det monstrøse egget midt på gårdstunet.

– Er det noen kylling inni der? spurte hun videre da moren hennes fortalte at det var et veldig stort egg. Dette var rare greier, mente nok den unge damen.

– Men hva er det lagd av da? ville Anine vite.

Etter litt gjetting på stein og papp innså moren at hun kom til kort. Hun foreslo at de heller kunne gå inn og se på utstillingen med egg, som hadde naturlig størrelse. Der inne ventet dem nemlig alt fra fiskeegg med pigger, til sommerfuglegg og egg med lys inni. Til og med Jesus og Marit Bjørgen var en del av utstillingen.

– Oi, se - Ole Brumm! sa Anine begeistret da hun fikk øye på den kjente figuren.

Ved siden av var både kamerat Nasse Nøff og Kengumamma høyt representert.

– Ikke ta på...

Ingen tvil om at hånddekorerte egg appellerte til både små og store på museet denne søndags formiddagen. Folk bøyde seg ivrig og kikket nysgjerrig inn i de ulike montrene med påmalte egg. På et eget rom var det fullt av bord i alle regnbuens farger, med masse lekkert for øyet. Kanskje en fin inspirasjon til påskebordet hjemme?

Den vegghengte dekorasjonen med massevis av sjablong- og bokstavdekorerte egg, gjorde barna ekstra begeistret. Eggene var jo så nære, så nære...

– Ikke rør! Anine, du må ikke røre noe, ok? sa faren til Anine, Thomas.

To små hender syntes det var litt for spennende med alle de porøse eggene som hang på veggen.

– Ooopps...
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere