RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eggende kunstverk

Stemningen stod i taket da avdeling beveren i Pynten barnehage vant pris for sin "eggkunst" på Norsk Folkemuseum.

Oslo: Jeg har aldri vunnet gull før, fortalte en av barnehagebarna begeistret til Gertie Torp dagen etter den store prisutdelingen. Torp er leder for Pynten barnehage og gleder seg like mye over barnas kreative seier. Prisen blir en tur til bondegård med frakt og bevertning.

Egg i sentrum

Anledningen for prisutdelingen var konkurransen "Fantasi på egg" i regi av Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt i samarbeid med Norsk Folkemuseum. Juryen delte ut premier i fire kategorier, klassen for beste skole, individuell klasse for barn og voksne samt klassen for barnehager. Det er altså i den siste klassen Pynten barnehage på Lambertseter vant med sin høne som ifølge juryen utfører "gla'-verping". Eggene stilles ut på Norsk Folkemuseum fra 1. til 17. april, og denne påskeutstillingen har blitt en tradisjon. Nytt av i år er at 14 norske kunststudenter også stiller ut kunst med egg i sentrum. Dekoratør Line Sæther og billedkunstner Kari Anne Handeland har bidratt med å skape et spennende utstillingslokale med farger og former.

Kreative

Gertie Torp konfererte med pedagogisk leder for beveravdelingen, Elisabeth Holmen, etter å ha mottatt konkurransepapirene;

De er veldig kreative i den avdelingen så jeg syntes de burde være med, forteller Torp.

Seieren kom riktignok litt overraskende da avdelingen hadde planlagt å dra til barnekunstmuseet den dagen prissermonien skulle finne sted sist uke.

Vi måtte ringe til museet å forklare at barna hadde vunnet denne eggekonkurransen. Men det var ikke noe problem. De syntes det var moro og vi fikk utsatt besøket, forteleller Gertie Torp.

Under prissermonien fikk barna lekker bevertning med buffé bestående av alle mulige godsaker. Etter måltidet ble prisbeviset overrakt, og senere fikk barna se sitt og andres eggekunstverk utstilt i vakre glassmontere. Høydepunktet for barna var nok likevel trubaduren Dan Henry Bøhlers "eggemale-sang" som ble mottatt med latter og begeistring av barna.

Det er første gang barnehagen er med i konkurransen, men etter denne suksessen er det nok ikke siste gang forsikrer barnehagelederen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere