RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eggum streiket med Urra-elevene


visesang i streiketider: Jan Eggum underholdt med musikk på streikemøtet onsdag morgen. – Det er ingen helter i Utdanningsetaten, sa konferansier Vetle Lid Larssen.
visesang i streiketider: Jan Eggum underholdt med musikk på streikemøtet onsdag morgen. – Det er ingen helter i Utdanningsetaten, sa konferansier Vetle Lid Larssen. Foto: Alle foto: Gunn Benjaminsen
Frustrerte elever ved Uranienborg skole roper høyt for å nå fram til Utdanningsetaten og politikere. Visesanger Jan Eggum hadde tatt med gitaren for å være med å kjempe

URANIENBORG: – Streik er et drastisk tiltak, men nødvendig for å bli hørt, sier Gina Bernhoft Gørvell (15) i skolens elevråd. Sammen med elevrådsleder Dina Dignæs Eikeland (14) holdt hun en appell på streikemøtet i skolegården onsdag morgen, hvor de la vekt på hvor stor fordel det er å begynne på ungdomsskolen i et kjent miljø.

Holdt stemningen oppe

– Det er ingen helter i UDE, sa konferansier Vetle Lid Larssen da han introduserte Jan Eggum. Visesangeren var en av flere som holdt stemningen på streikemøtet oppe med kulturelle innslag.

Les også: Uranienborg-elever går til streik

Streiken var en protest mot Utdanningsetatens (UDE) planer om å øke elevtallet samtidig som ungdomsskoleelevene flyttes til andre skoler. Elever og foreldre mener planene medfører en rasering av skolen, at den allerede er smekkfull og at skolen har for små utearealer.
 

«Vi er ikke sardiner»

Store deler av skolegården var fylt opp med elever og foreldre. Noen hadde med seg plakater med slagord som «Vi er elever, ikke sardiner» og «La Urra forbli 1 til 10».

– Flere enn åtte hundre hadde meldt seg på streikemøtet i forkant, sier Andreas Haug, nestleder i Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Uranienborg skole.

Streikemøtet hadde flere musikalske innslag, blant annet av skolekorpset.

– Vi vet ikke hva som vil skje med korpset dersom planene blir satt ut i livet, sier elevrådsrepresentantene, som selv er aktive i skolekorpset.

Bred støtte

Protestene får støtte fra flere hold, blant annet fra bydelsutvalget i Frogner, Politiet og Trygg Trafikk, ifølge aksjonsgruppa. Politikere fra SV, Ap og Frp møtte også opp på streikemøtet, og viste sin støtte til protestene.

– Jeg kan ikke love noe, men vi skal jobbe knallhardt for å beholde skolen som den er i dag, sa nestleder i Oslo Frp, Camilla Wilhelmsen.

Høyre, som dominerer Bydelsutvalget i Frogner, glimret imidlertid med sitt fravær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere