*Nettavisen* Nyheter.

Einstein endelig reddet!

REDDET: Catherine Swensen har endelig fått Einstein ned fra treet - her med brannmann Thor Grønli. (FOTO: Kristin Tufte Haga)

Der satt en liten hellig birma og skalv, høyt oppe i treet på lørdagskvelden, i flere timer - i striregn og mørke!

Klikk på bildet for å forstørre.

KALD: Det var en kald og våt Einstein som kom ned fra treet lørdagskvelden. (FOTO: Kristin Tufte Haga)

Klikk på bildet for å forstørre.

GLADE: Familien Møllbach Swensen, fra v. Mads, pappa Thomas, Catherine og Marcus til høyre (Martin (11) i familien var ikke tilstede da bildet ble tatt). (FOTO: Kristin Tufte Haga)

KJELSÅS: Da er det godt å ha et brannvesen, som rykker ut sent lørdagskvelden med heisekran og vogn, og får bragt den klissvåte og redde katten trygt over i matmors armer.

– Klart vi hjelper til når vi har anledning, vi er jo på vakt likevel vi, sier en blid brannmann Thor Granli.

Muligens skremt!

Og det var en forpjusket Einstein (1 år) som etter flere timer "på rømmen" tittet ut av jakken til matmor Catherine, endelig nede fra treet.


– Vi begynte å rope på han i ettermiddag, da hadde han allerede vært ute noen timer. Vi hadde også hørt at det var noe fyrverkeri i nærheten, og tenkte at han kanskje hadde blitt skremt. Etter en del leting og roping, så oppdaget vi Einstein høyt oppe i et tre i nærheten av der vi bor, forteller matmor Catherine Swensen, og legger til at de tror han har sittet i treet noen timer.

Har han lært?

Einstein ville ikke gå ned samme veien som han kom opp. Treet er heller ikke spesielt "klatretre" for mennesker, og en nabo foreslo at det kanskje var best å ringe brannvesenet.


– Så veldig bra at de kunne komme hit og få han ned, fantastisk at de rykker ut og hjelper til med slike ting. Stor takk til brannvesenet fra oss. Nå får vi håpe at Einstein har lært, med det navnet så burde han vel skjønne at dette er dumt, ler Catherine.


En kald Einstein satt nok pris på å komme inn i varmen, og også med tunfisk til kvelds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.