RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eirik Brandsdal fra Kjelsås ble norgesmester


Eirik Brandsdal er i storform om dagen. Sist helg vant han KM i Holmenkollen (bildet). Nå er han også norgesmester i sprint.
Eirik Brandsdal er i storform om dagen. Sist helg vant han KM i Holmenkollen (bildet). Nå er han også norgesmester i sprint. Foto: Foto: Anthony Hopkins
Kjelsås-gutten Eirik Brandsdal ble norgesmester i sprint fredag. Dermed er han trolig sikret VM-start i Holmenkollen.

STEINKJER: Etter at Øystein Pettersen og John Kristian Dahl røk ut i kvartfinalen, var det trioen Anders Gløersen, Eirik Brandsdal og Johan Kjølstad som gjorde opp om NM-tittelen i sprintlangrenn.

Anders Gløersen hadde initiativet i store deler av finalen, akkurat som han hadde både i kvartfinalen og semifinalen. På oppløpet var derimot Eirik Brandsdal utilnærmelig, og han feide fra både Anders Gløersen og Johan Kjølstad.

– Det ble gått veldig hardt hele finaleheatet, og jeg hadde mer enn nok med å bite meg fast. Men når det nærmer seg mål , får jeg et ekstra gir, sa en glad Brandsdal til NRK like etter målgang.

Endelig i skøyting

Brandsdal imponerte stort da han vant klassisk-sprinten i verdenscupen i Estland sist helg. Årets VM-sprint går imidlertid i skøyting. Dermed var det viktig med et godt resultat i fristil.

– Jeg er veldig letta over å ta denne her. Jeg har hatt litt stang ut i skøyting denne sesongen. Jeg har følt at jeg har vært der, men ikke fått vist det. Det var deilig å få til i dag, sa Brandsdal til NRK.

God VM-søknad

Eirik Brandsdal har nå to seire på rappen. Dermed viser han god form før VM på hjemmebane, og ligger godt an til å få plass på sprintlaget sammen med Ola Vigen Hattestad, Petter Northug og to andre lagkamerater.

– Jeg håper jeg får lov å gå i kollen nå, men vi vet jo aldri, så vi får se, sier Brandsdal til NRK.

Han er imidlertid klar på at det vil være stort å få gå VM på hjemmebane.

– Hvis jeg får sjansen, vil det kanskje være det råeste jeg vil få oppleve noen gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere