*Nettavisen* Nyheter.

Eirik Jonas (13) tester formen

Eirik Jonas Blomseth (13) var fornøyd med løpet sitt under søndagens Lauritz Bergendahl Minneløp i Sørkedalen.

Sykdom har ødelagt deler av sesongoppkjøringa til Lillomarkas Eirik Jonas Blomseth (13). Men etter 3. plass i Lauritz Bergendahl søndag, håper han formen er på vei tilbake.

SØRKEDALEN: Eirik Jonas Blomseth (13) gjorde det veldig bra i langrennssporet i fjorårets sesong, men har slitt i oppkjøringa til denne sesongen.

Jeg har vært mye syk, og vi finner ikke helt ut av hva som er årsaken. Jeg har hatt mye hoste og slim, og det har gjort at jeg ikke er i like god form som i fjor, sier lillomarkaløperen.

Nokså fornøyd

Han gikk over målstreken i søndagens renn i Sørkedalen på tida 11.33 (3 km), og foreløpig ledelse. Men bak ham hadde både Aksel Rosenvinge (Oseberg skilag) og Tord E. Haflan (Kjelsås) gått fortere.

Eirik Jonas' tid holdt imidlertid til en fin 3. plass, noe fjorårsvinneren av Laurtiz Bergendahl Minneløp, var nokså fornøyd med.

Egentlig syns jeg det gikk ganske greit. Det var vanskelig føre, og oppkjøringa har ikke vært optimal. Så jeg er godt fornøyd, sier 13-åringen.

Det var bare seks sekunder opp til 1.-plassen, og Eirik Jonas håper nå at formen vil stige fram mot sesongens store mål Ungdommens Holmenkollrenn i midten av februar.

Målsetting om pallplass

Målet er å komme på pallen der. Det er jo et slags uoffisielt NM for min aldersklasse, og det er det viktigste rennet i år, sier Eirik Jonas.

Jeg satser på å være frisk og rask de neste ukene, og at treninga skal gå bra fram til det.

Eirik Jonas vant som sagt fjorårets Lauritz Bergendahl Minneløp, i tillegg til flere andre renn i hans aldersklasse.

I år regner han ikke med å hente hjem like mange seirer.

Det blir nok ikke like bra som i fjor, og selv om det er morsomt å vinne, så går det bra, sier den sindige lillomarkaløperen.

Lillesøster vant J13

Eirik Jonas Blomseths lillesøster, Natalie Kristina Blomseth (12), gikk imidlertid helt til topps i sin klasse. Hun vant J13-klassen (3 km) med tida 13.01 minutter, sju sekunder foran nummer to, Siri Anne Lervik fra Asker.

Høybråten og Stovner fikk to tredjeplasser som sine beste plassering i søndagens renn i. I J12 gikk Karianne Moe inn til 3.-plass, mens Torgeir Moe tok 3. -plassen i G14.

Annonsebilag