RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekeberg for alle

Søndag 10. juni ble det holdt "Frokost i det grønne" på Ekeberg. Dagens store snakkis var utvilsomt planene om utbyggingen av Ekebergsletta.

Ekeberg: Det var en vakker dag som skapt til å spise frokost i det grønne, ute i det blå. Det fantes ikke en sky på himmelen da Eikabergtinget, i samarbeid med Ekeberg-Bekkelaget frivillighetssentral hadde invitert til en hyggelig sammenkomst i lunden mellom Rødstua og Ekeberghallen. Her startet Reidar Rasch dagen med en velkomsttale, før Jan Thurmann-Moe holdt foredrag om Munch-maleriet Skrik. Det ble også tid til loddtrekning og salg av kaffe og vafler før Monica Lund, Jan Røsegg og Eigil Wekre fremførte vakre toner fra stykket "Divertimento" av Mozart.

Dagen ble avsluttet med at Jens Treider ved Eikabergtinget snakket om utbyggingen av sletta.

Det var mange oppmøtte, og alle lyttet de engasjert da Treider fortalte om planene for den vakre sletta på Ekeberg. Videre leste han en tekst av Elen Roaldset som er geolog og direktør for de naturhistoriske museene på Tøyen. I teksten står det blant annet:

"Ekebergområdet og Ekebergsletta har elementer av botanisk og geologisk karakter som ønskes bevart. Slettas høyde ligger jevnt over 140 meter over havet. Geologisk sett er det ingen hovedstad i verden, ingen by i Europa, som innen sine grenser og nærmeste omgivelser kan vise en så forståelig og variert geologi, og fra et så langt tidsrom, som Oslo. Ekebergområdet har en sentral plassering i dette bildet både ved sin oppbygning (grunnfjellet, foldninger, forkastninger) og ved geologiske og geomorfologiske strukturer/fenomener som så lett kan ses fra Ekeberg. En videre økning av aktivitetene på Ekebergsletta og bygging av nye anlegg, vil forringe et enestående natur- og rekreasjonsområde".

Okkupasjonen har startet. Kommunen ønsker ny stor idrettshall og inngjerdede baner med kunstgress, fortalte Treider. Og det virket som at alle de oppmøtte var enige i hans mantra: La naturgresset ligge og la Ekebergsletta være slik at alle fortsatt kan bevege seg fritt uten store gjerder og stengsler.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere