RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jøran Kallmyr forsikrer om at arbeidet på Ekebergbanen ikke vil stoppe opp selv om ikke Oslo kommune får penger fra staten til kollektivsatsingen.
Jøran Kallmyr forsikrer om at arbeidet på Ekebergbanen ikke vil stoppe opp selv om ikke Oslo kommune får penger fra staten til kollektivsatsingen.

Ekebergbanen vil ikke stoppe opp

Østlandssendingen melder i dag at det spøker for Ekebergbanen, men samferdselsbyråd Jøran Kallmyr benekter at arbeidet vil stoppe opp.

RÅDHUSET: – Arbeidet vil ikke stoppe opp, men dette vil skape problemer for Kollektivtransportproduksjon (KTP) fordi de ikke vet om de har penger til prosjektet. Men de har Oslo kommune i ryggen og vi skal sørge for at ikke arbeidet stopper, forsikrer Jøran Kallmyr til Nordstrands Blad.

I følge Østlandssendingen har Samferdselsdepartementet i flere år hatt en belønningsordning som skal stimulere de største norske byene til å få flere til å reise kollektivt og la bilen stå.

I Oslo reiser stadig flere kollektivt og Jøran Kallmyr mener Oslo er best i klassen, sammen med Akershus. Oslo og Akershus har søkt om å få 700 millioner kroner over 4 år for å bedre kollektivtilbud ytterligere, men nå har Kallmyr fått en nedslående signaler.

– Vi fikk ingen signal overhodet på at vi får en fireårig avtale. Tvert imot fikk vi signal på at mestparten av pengene var brukt, og at Oslo hadde gjort det så bra, at vi ikke trenger mer penger, sier Kallmyr til Østlandssendingen.

Statskanalens Oslo-redaksjon skriver at det nå spøker for Ekebergbanen, men Kallmyr avviser dette.

– Meningen var å presse regjeringen til å få ut fingeren. Arbeidet på Ekebergbanen vil ikke stoppe opp, forsikrer Kallmyr overfor Nordstrands Blad.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere