RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekeberghuset satt på hodet


Det var ingen grenser for hva festdeltakerne hadde dyttet inn i oppvaskmaskinen før de satt den på.
Det var ingen grenser for hva festdeltakerne hadde dyttet inn i oppvaskmaskinen før de satt den på.
Ekeberghuset A/L regner med å bruke minst 50 000 kroner på å rydde opp etter at en sigøynerfest gikk helt av hengslene på lørdag.

EKEBERG: Det var et sjokkerende syn som møtte representanter for huset søndag morgen: På bord og gulv fløt det mat, glasskår, alkohol og bleier.

Oppvaskmaskinen var blitt fylt opp med blant annet matrester, blomster og champagneflasker og så satt på.

Toalettene var innsauset med blod og oppkast. Ingen hadde løftet en finger før de forlot huset natt til søndag.

Villdyr

Det er helt ufattelig at mennesker får seg til å oppføre seg sånn. Dette er rett og slett villdyr, sier en oppgitt representant for andelslaget som eier huset.

Ekeberghuset eies og drives på frivillig basis av mer enn 20 lokale foreninger.

Da Nordstrands Blad var innom huset på mandag formiddag, hadde man holdt på i 25 timer i strekk med å rydde opp.

Likevel lignet det mer på et katastrofeområde enn et grendehus. Verken ryddegjengen eller andre representanter fra huset ønsker å stå fram i media med navn eller bilde. De frykter represalier fra leietakerne.

Når man ser hva denne gjengen er i stand til, er vi nødt til å være forsiktige.

Forlovelsesfest

Huset var leid ut til det som skulle være en forlovelsesfest. I følge brannforskriftene kan lokalene huse 150 personer, men vanligvis leies det ut til rundt 80 personer. På lørdag var det nesten 300 festdeltakere på huset fra to sigøynerfamilier.

Allerede klokken åtte på kvelden måtte politiet komme til festen, etter at en nabo hadde klaget på støy, slossing og flaskeknusing. Politiet forlot stedet da noen begynte å plukke opp glasskåret, men måtte tilbake igjen en drøy time senere etter flere naboklager.

Da ble den ansvarlige for festen gitt en siste sjanse til å roe ned festdeltakerne. Etter dette fikk ikke politiet inn flere meldinger, forteller Gro Smedsrud, stasjonssjef på Manglerud politistasjon.

Natt til lørdag kokte det i hele byen, og dette var vel noe av grunnen til at man ga festdeltakerne en siste sjanse. Etter det fikk vi ingen flere klager på festen. Hadde vi visst hva som skjedde innendørs hadde vi selvfølgelig stoppet dette arrangementet, sier hun.

Slip og vask

En rekke ting må gjøres før huset igjen kan leies ut, og det passet ekstra dårlig at hærverket kom så tett opp til påsken. Ikke før tredje påskedag kommer det et vaskefirma som skal gjøre en del av jobben.

Alle gulv må maskinvaskes og etterbehandles en rekke ganger. Der det er parkett, må denne slipes ned. Ny oppvaskmaskin må kjøpes inn.

Vi må også skifte ut låsen. De har selvfølgelig tatt med seg nøkkelen, og nå er det helt umulig å få tak i dem, sier en oppgitt representant for huset.

Vi har leid ut i lokalene i 40 år, og noe lignende har aldri skjedd. Nå må vi diskutere om vi bør gjøre om noen av rutinene for utleie. Men vi kan ikke akkurat ta 100 000 kroner i depositum heller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere