RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekebergkvinne med forloverbok

Nervøse og fortvilede forlovere, som gruer for utdrikningslag og tale, kan hente inspirasjon i ekebergkvinnen Aina Kristiansens nye forloverguide.

EKEBERG: Det er ingen spøk å være brudens forlover, og det kan være vanskelig å finne ut hvordan man skal komme seg helskinnet gjennom utdrikningslag og den store bryllupsdagen. Men nå er hjelpen svært nær, for Aina Kristiansen deler nå sine og andres tips med kommende forlovere i sin nylanserte bok Vil du være min forlover?
Mange som skal være forlovere søker på internett, men det finnes lite der, forteller Aina Lemoen Lunde Kristiansen, som selv er gift og har hatt det ærefulle oppdraget som forlover to ganger.
Men det finnes en del amerikansk stoff om forloverrollen på nettet.
Brudens forlover i Norge har en mye mer likestilt rolle med mange viktige oppgaver, mens den amerikanske forloveren er mer som en brudepike, forklarer Kristiansen. Hun trekker også frem den amerikanske tradisjonen med bridal shower - gavedryss - som er langt fra det vi kjenner som et utdrikningslag.

Skal være kjekt

Det er kanskje ikke bare forloveren som gruer seg foran et utdrikningslag. Det kan også bruden gjøre. For på utdrikningslag kan det jo skje veldig mye pinlig og fælt.
Jeg er opptatt av at utdrikningslaget skal være en drømmedag, det skal være en av de fineste dagene i livet å huske tilbake på for bruden. Man tuller for eksempel ikke med fobier. Skal man kle seg ut kan hele utdrikningslaget gjøre det sammen.

Syng en sang

Mange forlovere får dårlig nattesøvn ved tanken på talen til bruden.

Det finnes mange ting man kan gjøre for å redusere nervøsiteten foran en tale. Du må ikke nødvendigvis snakke så lenge, eller du kan lage en sang i stedet.

Hvordan er drømmeforloveren?


Drømmeforloveren står på og hjelper til, uten alltid å bli bedt om det. Kort sagt: Hun gjør det lille ekstra.

Takker familien

Boken har blitt til i løpet av 2005, mens Kristiansen hadde svangerskapspermisjon.
Men det hadde aldri gått uten hjelp til barnepass og støtte fra familien, smiler hun.
Aina har fått bruke historiene og bilder fra utdrikningslag og bryllup til nære venninner, og mange av disse bor på Ekeberg.
Boken er nå i butikkene, men Kristiansen gir seg fortsatt ikke. Tirsdag 16. februar arrangerer hun et forlovershow i Krigsskolens ærverdige lokaler. Og her kan årets forlovere hente mye inspirasjon, for det vises blant annet forloverkjoler. Showet er gratis, men du må registrere deg på en gjesteliste på post@figliaforlag.no snarest.
Hva skjer etter denne boken?

Det kunne bli en om brudgommens forlover. Det tror jeg hadde vært veldig spennende og annerledes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere