Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekebergs damer provoserer

MISLIKER DAMENE: Kunst skal som kjent provosere, og kronikkforfatter Guri Borch liker ikke at de kvinnelige skulpturene har inntatt Ekebergskogen.
MISLIKER DAMENE: Kunst skal som kjent provosere, og kronikkforfatter Guri Borch liker ikke at de kvinnelige skulpturene har inntatt Ekebergskogen. Foto: Arkivfoto
«Jeg var gråten nær. Provosert til randen», skriver Guri Borch i et debattinnlegg om opplevelsene i Ekebergparken. Men langt ifra alle er enige i hennes syn på skulpturene.

ETABLERTE PARKEN: Christian Ringnes bevilget penger til skulpturparken. Her er han sammen med en av damene som står oppført i skogen.

EKEBERG: Ekebergparken førte til heftig debatt før den åpnet i september i fjor, og fortsatt setter damene Christian Ringnes sørget for å sette opp, sterke følelser i sving.

Et debattinnlegg Guri Borch nylig skrev, har engasjert mange.

Statue på favorittstedet

Borch bor nå på Ellingsrud, men brukte parken mye når hun bodde i Gamlebyen. Da hun var tilbake på de gamle trakter ble hun skuffet:

«Plutselig står det en statue ved siden av favorittstedet ditt. Det stedet du følte var bare «ditt», der du satt og så utover Oslofjorden. Statuen fikk sågar min turkompanjong til å skvette, hun følte noen stod og så på henne.»

Borch mener skogen på Ekeberg er blitt en park der det ikke går an å gå i fred.

«Ekebergskogen er redusert til en utstilling. En utstilling der dine og mine hemmelige steder skal besøkes av horder av folk, som ikke oppfører seg som om de er på skogstur, men som om de er i Frognerparken. På 1. påskedag var det så mange mennesker at ingen steder var hemmelige lenger».

Hun mener Ringnes har ødelagt skogens magi.

«Kunstverkene dine er kanskje fine, men de har ødelagt magien i skogen. Du må gjerne markere deg og gi andre gode kunstopplevelser. Når jeg skal i skogen, søker jeg noe annet. Det tror jeg ikke jeg er alene om», skriver hun.

Innlegget hennes har engasjert, og mange mener det finnes mange andre skogområder i Oslo å gå tur i.

«Det finnes masse uberørt skog, også i nærheten av Oslo. Og ingen av oss har noe krav på at alt er uforanderlig. Jeg har mer glede av Ekebergskogen nå, enn jeg hadde før», skriver Harald Broder Knudtzon i kommentarfeltet på dittoslo.no.

Vil ha mer kunst

Morten Sletten synes skulpturparken er et bra tilskudd, og det er mange som har vært begeistret over parken.

«Skogen har blitt veldig fin, den. Håper på mer kunst, faktisk! Da jeg vokste opp var Ekebergskogen et område vi helst ikke beveget oss i».

Følg debatten videre på dittoslo.no/meninger

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!