*Nettavisen* Nyheter.

Ekebergskråningens perle

Blant vårt distrikts severdigheter, ligger Ekebergrestauranten høyt på listen for mange besøkende fra inn- og utland.

Ekeberg: Den ærverdige gamle restauranten har en imponerende historie og en tilsvarende imponerende arkitektur og utsikt. Mange vil hevde den har byens beste restaurantutsikt. Etter at lokalene ble restaurert i 2005 har restauranten også fått et godt rykte blant matelskere og besøkende strømmer til.

Historien bak

Den opprinnelige Ekebergrestauranten ble oppført allerede i 1916 av Tiedemanns Tobakksfabrikk. I 1927 vant arkitekten Lars Backer konkurransen om å tegne den nye Ekebergrestauranten, og i 1929 sto et av Europas fremste funkisbyggverk ferdig. Ryktene sier at Oslo-folk sto i lange køer på 1930-tallet for å ta sin første utepils i åsen over Bjørvika. I tillegg kom arkitekter og interesserte fra hele verden for å ta det unike byggverket i nærmere øyesyn.

I dag er bygget fredet, og oppussingen av bygningen er basert på tanken om å ta vare på det klassiske, men modernisere for en ny tid.

Mot slutten av nittitallet ble Ekebergrestauranten stengt og fikk forfalle uten tilsyn, inntil Christian Ringnes kjøpte stedet og sammen med restauratør Bjørn Tore Furset foretok en storstilt renovering og gjenåpnet Ekebergrestauranten i påsken 2005.

Landemerke

Ja, vi har hatt en jevn tilstrømning av turister. Restauranten er et populært besøkssted og et landemerke i Oslo. Jeg tror det skyldes bygningen rent arkitektonisk sett, historien bak bygningen, utsikten og så tror og håper jeg selvsagt at vi leverer et bra produkt, forteller restauratør Bjørn Tore Furset.

Restauratøren forteller at de ikke aktivt har markedsført seg mot turister, men han merker at ryktet om restauranten brer seg.

Folk har hørt om oss, og vi merker at Oslo-folk er opptatt av å vise frem Ekebergrestauranten når de har besøkende fra inn- og utland. Både næringslivet og hovedstadens befolkning er flinke til å markedsføre oss, avslutter Furset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.