RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekebergslottet åpent for alle - onsdag 23.mars

Lørdag åpnet Ekebergrestauranten for publikum. Og Christian Ringnes er allerede i gang med å befolke huldreskogen i Ekebergkongens rike.

Da var utgifter og investeringer unnagjort inklusive velkomsten tidligere i uka. Nå skal det jevne publikum strømme til for å se, beundre og smake - og sørge for at fortsettelsen blir en varig suksess.

Og vakkert er det, stilrent tvers igjennom og smakfullt innredet. For en som arrangerte noen konferanser der før forfallet og deltok i møter og dugnader på slutten av forfallet, var det en stor lettelse å se Fugl Føniks opp av asken, mer skinnende i fjærdrakten enn noen gang!
Ikke noen spesiell festivitas til denne åpningen; en lapp på døra "I dag åpner vi kl. 1500".
Rester fra pangåpningen på og rundt den nystøpte buetrappen og den røde løperen slengt bak muren til det gamle "kondomeriet". Store problemer med kassaapparatet i baren den første timen et avgjørende redskap i den nødvendige inntjeningen som forestår.
Men forøvrig var alt vel.

Til kvinnens pris

Vi blir møtt nederst i bakken av den vakreste kvinneskulpturen som kanskje er laget, Joy, hittil høyt beundret ved Toppidrettssentret på Sogn og i sentrum av Denver, Colorado, for dem som ferdes der. Nå er damen her, jordnær og mer tilgjengelig.
Lenger oppe urkvinnen som verner om sitt barn og oppe ved muren den bedårende Daphne med sin tåspissdans.
Christian Ringnes er allerede i gang med å befolke huldreskogen i Ekebergkongens rike.
Blir videre utvalg like kresent og smakfullt, slår det ikke bare Vigelandsparken i estetikk, men Millesgården på Lidingø og andre skulpturparker får sterk skjønnhetskonkurranse for her er naturen er en overdådig medspiller.
Det bevingede pikeansiktet i hvit marmor i skogen ovenfor lover variasjon og spenstighet i haremet til Ringnes'n.

Reidar Rasch

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere