RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eks-byråd til Majorstuen


Merete Agerbak-Jensen blir kommunikasjonsdirektør i KTP fra 1. februar. (Arkivfoto).
Merete Agerbak-Jensen blir kommunikasjonsdirektør i KTP fra 1. februar. (Arkivfoto).
Tidligere byråd Merete Agerbak-Jensen (42) blir ny kommunikasjonsdirektør i Kollektivtransportproduksjon AS (KTP).

OSLO: KTP omfatter operatørselskapene for buss, t-bane og trikk, samt enhetene for vedlikehold av infrastruktur og vogner. Selskapet står sentralt i forhold til den berømte Majorstu-tomten bek Majorstuen t-banestasjon, som i årevis er foreslått utnyttet med høy utnyttelsesgrad og utbygget med leiligheter og næringslokaler.

Sist Lokalavisen Frogner skrev om saken var da Den tyske skolen, som idag ligger i Sporveisgata, hadde levert planforslag for nytt skolebygg på tomten. I sin tid hadde man planlagt ny Majorstuen skole på denne tomten, men ettersom den falt ut av planene, fikk Den tyske skolen mulighet til å se på hvordan de eventuelt kunne bruke tomten.

Saken ligger i dag hos plan- og bygningsetaten.

KTP eies 100 % av Oslo kommune. Eier og generalforsamling er representert ved byrådsavdelingen for samferdsel, miljø og næring.

På hjemmebane

Merete Agerbak-Jensen fortsetter dermed i kjente omgivelser. Hun har tidligere vært byråd for nettopp miljø og samferdsel. I september 2009 gikk hun av som byråd for byutvikling.

Agerbak-Jensen har dessuten vært informasjonsdirektør i tidligere AS Oslo Sporveier og kommunikasjonsdirektør i Avinor AS.

Tiltrer 1. februar

Ifølge en pressemelding onsdag ettermiddag, vil hun i sin nye rolle få ansvar for å koordinere KTP-konsernets kommunikasjon og samfunnskontakt.

Vi er svært tilfreds med å få en kommunikasjonsansvarlig med så stor samfunnskompetanse og engasjement for utviklingen av kollektivtrafikken, sier konsernsjef Cato Hellesjø.

Merete Agerbak-Jensen tiltrer stillingen allerede mandag 1. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere